machetedidactice.com

De șaisprezece ani, azi e doar despre Luca

Cred că momentul în care o femeie devine mamă este ceva ce ea nu poate uita niciodată. Indiferent câți copii naște, acest miracol al vieții înfăptuite de ea este unic.
Eu mi-am dorit doi copii, mai exact doi băieți și dorința mea s-a împlinit. La acest capitol am reușit, de altfel cred că e și singurul. Atât de mult mi i-am dorit că ei au sosit, în momente diferite ale existenței mele, la un interval mare de timp, numai bine să înțeleg cum stau lucrurile mai coaptă fiind.
Luca, pentru că despre el este vorba astăzi, este unic și irepetabil. Da, sună ca un clișeu și poate așa și este însă propoziția asta, în mintea și sufletul meu are niște straturi la care eu am asistat atunci când s-au format și așezat. Sunt însoțite, fiecare, de armonii, culori și arome cum nu există altele.
Luca a venit atunci când aveam mai mare nevoie de el și din povestirile lui, la un moment dat, am aflat că m-a ales. Iar eu am căutat să vin în întâmpinarea lui cum m-am priceput mai bine.
Învățând mereu.
Căutând mereu.
Încercând mereu.
Perseverând tot timpul.
Nu am obosit și nici nu m-am plictisit pentru că alături de Luca nu ai cum te plictisi. În liniștea și confortul minții lui am încăput și eu pentru a trasa anumite drumuri, pe care el să meargă o vreme, pentru ca mai apoi să poată alege.
Până acum, în șaisprezece ani care se împlinesc astăzi, am adunat atâtea capitole și am scris atât de multe povești că nu pot alege unul despre care să zic că este special. Toate sunt speciale pentru că alcătuiesc acest tot.
Luca este un adolescent sigur pe el, independent și cerebral. Cu un fin simț al umorului este un partener pe care l-ai dori la drum lung. Curios și perseverent, caută să adune tot soiul de informații pentru a-și ostoi setea iar în ziua de astăzi poți face acest lucru singur. Dacă mai ai norocul de a avea pe lângă tine oameni pricepuți, nici că-ți mai poți dori altceva. Iar Luca a avut, cel puțin până acum, norocul de a avea alături oameni adevărați, firești, echilibrați, deschiși.


Sunt multe care se cer rostite și ele chiar sunt doar că ele-s auzite doar de cei care sunt pe aceeași undă.

Ce-ți doresc?
Sănătate, noroc și multă cumpătare.

Ce-mi doresc?
Sănătate să te pot sprijini necondiționat ca și până acum, iubindu-te cum numai eu știu.

La mulți ani, Luca!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “De șaisprezece ani, azi e doar despre Luca”

%d