machetedidactice.com

Copiii îmbracă cel mai bine ajunul Crăciunului

De mai mulți ani am ales ca ajunul Crăciunului să nu-l petrec doar printre cratițe , cufundată în tot soiul de bucate pentru că am constatat că nu asta este cel mai important. Avem, nevoie de un minim necesar și pentru asta nu trebuie să risipesc atât de mult timp. Nici cu curățenia nu mă strofoc prea tare, asta pentru că o fac mereu, dar mai ales o mențin cât de bine pot zi de zi. Dacă în copilăria mea erau două curățenii mari generale, cu spălat de geamuri și întors casa cu fundul în sus, acum șterg geamurile aproape în fiecare lună, spăl perdelele iar de aspirat repet activitatea la fiecare final de săptămână. Sunt multe produse de curățat care odinioară nu erau și care mă ajută în acest proces. Însă, slavă Domnului, nu sunt o crizată în aceste aspecte. Dar în altele, da!

Bunăoară, prefer să meșteresc ceva crafturi ori să citesc alături de copii. Am făcut-o nu o dată și am constatat ce îmi creează o stare de bine  atât de profundă că nu mai contează că nu am șapte feluri de prăjituri făcute de mine. Și nici nu știu ce fripturi ori farafastâcuri.

Săptămâna pe care am încheiat-o a fost de vis și am avut ocazia să-mi încarc bateriile făcând ceea ce iubesc. Fie că am citit și jucat cu cuvintele, că am socotit în fel și chip ori am meșterit lucrușoare care să ne încânte ochii toate s-au regăsit în timpul meu. Ca parteneri am avut doi copii, delicați, creativi, curioși și îndemânoși care m-au provocat să caut spre a le oferi tot soiul de abordări. E un prilej care-mi permite să învăț și eu pentru că procesul de pregătire a materialelor necesită o documentare îndelungată și minuțioasă. Iar în unele dăți chiar îmi ies lucruri minunate, de care sunt extrem de fericită.

Am pictat pe sticlă iar pentru sta am pregătit două rame cu dimensiunea A5 pe care am trasat cu markerul două imagini: una cu un brad împodobit iar cealaltă cu un om de zăpadă. Marginea sticlei am acoperit-o cu scoci pentru ca mânuțele copiilor să fie în siguranță. Au folosit vopsea acrilică fără apă iar la final tabloul era gata înrămat.

Pentru al doilea craft am folosit:
pânză canvas de dimensiunea A4
carton colorat
globuri de sticlă mărunte
paiete aurii sub formă de stea
steluțe din plastic transparent
abțibilduri de spumă cu imagini de iarnă
sfoară pentru agățători
bandă adezivă cu ștrasuri
pistol de lipit cu silicon

O altă secvență a fost aceea în care copiii au meșterit ornamente folosind:
bețe de lemn
pom-pom de culoare verde
pistol cu silicon

De mare efect au fost ornamentele în care am folosit materiale naturale, aici referindu-mă la tot soiul de fructe, frunze, paie uscate. Le-am atașat globuri și ochi și rezultatul a fost strașnic.

Trupul trebuie hrănit cu mâncare iar sufletul cu frumos. Iar al meu arată și așa cum am descris mai sus.
Sărbători binecuvântate!
Crăciun fericit!

Lasă un răspuns

%d