machetedidactice.com

Întâlniri inspirate * „Micul păianjen Firicel” Ce minunată este iarna!

Sunt fericită ori de câte ori vreun copil se arată încântat de o carte, acțiunea ei și personajele aferente. Și simt asta pentru că știu că pe undeva, cumva, această căutare va continua pentru că odată ce experimentezi niște trăiri așa de speciale nu ai cum să te oprești.

Astăzi am avut bucuria să petrec câteva ore bune alături de o fetiță specială. Ne cunoșteam de multă vreme, am mai petrecut timp împreună în care am făcut tot soiul de activități din domenii foarte diferite. E o adevărată provocare să pregătesc materialele pentru că atunci când partenerul tău este atât de iscusit, vrei să nu-l dezamăgești.

Fiind în ajunul Crăciunului, am dorit a lucra ceva specific și așa am adus în atenția ei ieslea, magii și pe pruncul Iisus. Am avut de colorat, decupat și asamblat pentru a recrea această minunată secvență.

Am făcut tot soiul de socoteli și am recapitulat numerele pare și impare.

Cu cuvintele ne-am jucat și mai mult. Am despărțit în silabe și am jonglat cu ele alcătuind cuvinte noi și am jucat și un soi de story cubes doar că mult mai simplu. Să nu credeți că nu a fost palpitant și provocator!

Pentru că afară a început să ningă la un moment dat, am găsit nimerit să meșterim câțiva fulgi de zăpadă. Și uite ce frumos au ieșit unii dintre ei!

Un moment aparte a fost acela în care fetița s-a întâlnit cu Firicel și prietenii lui. Am adus cartea în întâmpinarea ei fără a bănui ce bucurie voi provoca. După ce am citit-o, ea a dorit să deseneze personajul principal și asta a dovedit, cu toate că nu mai era nevoie, ce talentată este la desen.

Am cumpărat cartea aceasta, Micul Păianjen Firicel Ce minunată este iarna de Diana Amft, la începutul lunii, atunci când mă pregăteam pentru întâlnirile pe care speram să le am cu copiii.

Ele nu au fost multe, așa cum mi-aș fi dorit, o parte dintre povești nemaiajungând acum la ei. Nu-i bai că se pot duce și după sărbători și iată cum am descoperit că Firicel și prietenii lui te invită să deschizi nenumărate uși ale cunoașterii din domenii foarte diferite. Dacă veți asculta povestea veți vedea că nu mint și vă invit să cumpărați cartea pentru a vă putea bucura de ilustrațiile foarte frumoase și de rețeta de la finalul ei, una pe care am de gând s-o încerc alături de copii.

Mai am pregătite câteva surprize pe care abia aștept să le dezvălui. Vă țin la curent!

Lasă un răspuns

%d