machetedidactice.com

În așteptarea Crăciunului 2021

În copilăria mea, Crăciunul mirosea a portocală pentru că doar atunci le puteam savura.
Astăzi, făcând curat printre cărți, am zăbovit la cele în care Crăciunul este de poveste.
Multe și diferite povești una mai interesantă ca alta. Am fost ocupată ceva timp pentru că s-au adunat câteva cărți de care mă leagă amintiri neprețuite. Îmi revin în minte momente petrecute alături de băieții mei atunci când fie citeam eu cu voce tare ei ascultând, fie citea fiecare pentru ca mai apoi să ne confruntăm părerile și sentimentele.
Pentru băieții mei, Crăciunul reprezintă cea mai așteptată perioadă a anului. Nici ziua lor nu o percep așa cum o fac atunci când este vorba de ultima lună a anului.
Ani la rând am făcut Calendarul de Advent, de când Luca avea 6 ani și până anul trecut. Acum mi-a mărturisit că o să-l discutăm în fiecare zi, dar să nu-i mai fac unul personalizat. Să fie ceva ad-hoc cu ce ne vine atunci în minte. E interesantă și propunerea lui.
Fructele exotice pe care le-am cumpărat astăzi spre încântarea lui Luca, m-au făcut să am parte și eu de o poveste în care exoticul s-a strecurat în interiorul meu spre bucurarea tuturor simțurilor.
Am savurat fiecare fruct în parte pentru a ne bucura de noile arome întâlnite. Luca a căutat informații despre toate aceste fructe exotice pentru a afla detalii despre ele: de unde provin, cum se cultivă, cum se consumă, unde se pot planta pentru a rodi.
Cantaloupe este un fruct cu un miez foarte dulce semințele fiind la fel cu cele pe care le are pepenele galben de la noi.
Kiwano sau Pepenele cu țepi are un gust foarte asemănător cu al castravetelui. Și consistența este la fel, având aceeași sâmburi care se pot planta oriunde rodind foarte ușor, fără pretenții.
Despre ultimul fruct, cherimoya, el are gustul unui conifer și poate vă veți întreba de câte ori am mâncat eu conifere însă mirosul spre asta te duce imediat. Să nu uităm mugurii de brad.
Am fost fericită că am ajuns să am parte de așa senzații altele decât cele pe care le știam eu legate de această perioadă a anului.
Încercați, mai ales cei în a căror copilărie Crăciunul mirosea doar a portocală!

Lasă un răspuns

%d