machetedidactice.com

Pentru că le-am văzut astăzi la lucru

De dimineață am găsit un mail care m-a pus pe gânduri. Mă uit cu îngrijorare la ce se petrece în lumea insectelor și citesc despre acest subiect încercând să aflu și să fac ceva pentru a nu contribui și eu, cu bună știință, la extincția lor.

Miliarde de albine, fluturi și gândaci dispar … anunțând un colaps ecologic. Pesticidele toxice sunt printre principalii vinovați, însă acum o inițiativă cetățenească europeană ar putea să le elimine treptat. Un milion de semnături ar obliga UE să adreseze cerințele cetățenilor, contribuind la salvarea albinelor de pesticide mortale. Mai avem doar 4 zile. Alătură-te acum și distribuie tuturor, fiecare semnătură contează!

Dacă doriți să semnați și voi și dacă vă pasă puteți accesa link-ul de mai jos.

SALVAȚI ALBINELE ȘI FERMIERII: SUSȚINEȚI INIȚIATIVA CETĂȚENILOR EUROPENI

Am ieșit astăzi până la cimitir să aprind tatei și bunicilor mei câte o lumânare. Lângă mormântul bunicilor era o tufă plină de flori galbene și în el un roi de albine. Era o zumzăială de care-mi era dor și pe care am auzit-o în lunile de vară pe tăpșanul lecturilor noastre.

Admirația mea pentru aceste insecte este profundă și mi-aș dori să pot lua exemplu de la ele cât mai mult. Le-am reprezentat cum m-am priceput mai bine și le-am dus povestea tuturor celor care au vrut și au dorit a mă asculta.

 

Lasă un răspuns

%d