machetedidactice.com

„Grădina secretă” de Frances Hodgson Burnett

Uite cum datorită cărții „Familia Willoughby” de Lois Lowry pe care am citit-o în întregime cu voce tare și pe care o găsiți explicată capitol cu capitol în acest blog am hotărât să continui acest demers cu o carte menționată acolo și anume Grădina secretă de Frances Hodgson Burnett.
Eu am achiziționat ediția a doua apărută la Editura Corint junior pe care acum o găsiți cu o reducere de 10% pe site-ul elefant.

La fel voi proceda și cu aceasta, citind capitol cu capitol cu voce tare și analizând, acolo unde se cere, diferite aspecte care apar.

În Capitolul I N-are cine să mai vină descoperim o familie care trăiește în India, o familie înstărită care are o fetiță, dar o au doar cu numele pentru că părinții ei nu se ocupă de ea, neacordându-i nici o atenție. Mary Lennox a cărui tată era diplomat britanic iar mama de o frumusețe răpitoare este crescută de dădacă (iată că acum, în această poveste, dădaca apare chiar din primul capitol), fiind o fetiță îndărătnică, extrem de antipatică. Numai că destinul are pregătit pentru ea o surpriză, deloc plăcută, atunci când rămâne singură, toți ai ei murind într-o epidemie de holeră.

E o acțiune foarte interesantă pe care abia aștept să o descoperim împreună. Sunt convinsă că vom avea parte de o aventură de care ne vom aduce aminte cu mare drag, mai ales că ea se va petrece într-un august pandemic, ce se anunță scuturat de vijelii și ploi torențiale și sufocat de caniculă (daaa, cui îi pasă?!).

Însă pe tăpșanul lecturilor mele, unde v-am invitat și pe voi, e o atmosferă numai bună de citit indiferent de cât de pretențios este cititorul. Vacanță cu răcoare și senin!

Lasă un răspuns

%d