machetedidactice.com

Două zile de vară ca la carte în Paradis

Traversăm zile de vară autentică așa cum am citit eu pe undeva adică peste zi cu temperaturi de peste 30 de grade iar seara furtuni cu tunete și fulgere însoțite de ploi torențiale. Nu știu dacă e bine sau rău, dar simt atmosfera încărcată și umezeala aferentă. Atâta timp cât în cursul zilei îți poți desfășura activitățile nu e nici o problemă chiar dacă acum toarnă cu găleata.

Pentru că tiparul s-a repetat și ieri, peste zi am stat la plajă, am început să citesc o nouă carte din rucsacul cu delicatese. Îmi place și mă bucur pentru că am păstrat-o pentru vacanță.

Momente de relaxare au fost și alături de cei trei câini din Paradis, găsindu-i și pe ei schimbați. Poate de la căldură excesivă ori de la vârstă, cine știe.

Astăzi am mers la Antipa, locul pe care nu-l ratăm în nici o vacanță. Pentru mine este un exercițiu minunat pentru că-mi dă prilejul să urmăresc anumite lucruri.

Luca a crescut, preferințele lui suferind modificări, atenția lui fiind îndreptată spre alte domenii. Acum e fascinat de silicați și de reacțiile chimice pentru că îndrăgește chimia. S-a aplecat mai în amănunt asupra unor animale pe care în anii trecuți doar le-a periat cu privirea.

Cu pandemia asta și muzeul a suferit niște modificări, așa apărând celebrele trasee, masca pe figură destul de incomodă la temperaturile astea, grijă de a respecta toate regulile.

Oricum ar fi, este o destinație pe care o revedem an de an și nici urmă de plictiseală, din contra!

Și uite cum Dumnezeu ne-a ajutat să mai adăugăm la existența noastră clipe atât de prețioase. Poți să nu fii fericit?

Lasă un răspuns

%d