machetedidactice.com

1 Iunie, o zi care fiind liberă se sărbătorește altfel sau deloc

De câțiva ani încoace, Ziua Internațională a Copilului este liberă, adică cei mici nu se mai duc la școală urmând a sărbători acasă, alături de părinți. Rămân ca convingerea că dacă ea s-ar fi sărbătorit la școală/grădiniță, lucrurile ar fi stat diferit pentru că nu puțini sunt părinții care nu oferă nimic copiilor în această zi aniversară. Însă cei de la guvernare așa au stabilit, drept urmare totul rămâne la latitudinea părinților/tutorilor ori celor care au grijă de copii. Să nu uit să precizez faptul că foarte mulți copii sunt lăsați acasă singuri, părinții fiind plecați la muncă în străinătate.

Așa stând lucrurile, știu multe profesoare ori educatoare care nu doresc a lăsa această zi nesărbătorită și fac acest lucru în avans, organizând tot soiul de activități alături de copiii pe care-i au la grupă ori clasă, activități menite a aduce o strălucire și o stare de special.

Obiceiurile legate de Ziua Copilului sunt multe și variază de la un stat la altul și chiar de la familie la familie. În România, de Ziua Copilului sunt oferite copiilor de toate vârstele bomboane, jucării, ursuleţi de pluş, baloane colorate, hăinuţe şi alte lucruri pe care ei și le doresc. De asemenea, de Ziua Copilului sunt organizate, de obicei, petreceri-surpriză, evenimente artistice și ateliere dedicate copiilor, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii.​ Însă, cel mai important lucru pentru un copil este jocul, atenția părinților și timpul petrecut împreună cu aceștia. Așadar, Ziua Copilului este un prilej în plus pentru ca părinții să petreacă mai mult timp împreună cu copiii lor și să le ofere dragostea și afecțiunea de care aceștia au nevoie pentru a fi sănătoși din punct de vedere emoțional.

Ziua Copilului este sărbătorită în peste 100 de state din lumea întreagă. Multe dintre state sărbătoresc Ziua Copilului pe 1 iunie și pe 20 noiembrie, însă copilăria este celebrată și la alte date.

Și în acest an am avut bucuria să meșteresc câteva materiale destinate acestei sărbători. Nu este pentru prima dată când le fac, dar ele adresându-se mereu altor copii, reacțiile sunt diferite și interesant de urmărit. Nu voi fi acolo atunci când vor fi lucrate pentru că materialele au plecat departe, dar voi putea vedea fotografii prin amabilitatea doamnei educatoare. Abia aștept să văd rezultatul final!

 

Lasă un răspuns

%d