machetedidactice.com

Calendar de Advent 2020, a douăsprezecea zi

O cartolină care îl/ne invita la o seară în pijamale urmărind un film în familie. Și ce să vezi, „Singur acasă 2” era programat la ProTv, așa cum este de ani de zile în această perioadă. Dacă l-am revăzut? Da, a nu mai știu câta oară. 🙂

Am găsit pe Pagina de media un articol care ne-a trimis să vizionăm un documentar pe Netflix.

Ați văzut de atâtea ori Singur Acasă, dar cum a fost făcută producția ajunsă un simbol al Crăciunului? Cum au fost aleși actorii? Unde s-a filmat? Detalii mai puțin știute despre film.

Ce aflăm din documentar, printre altele:

că superba coloană sonoră a fost compusă special de unul dintre cei mai mari compozitori, John Williams, cel care a dat iconicele piese de la Star Wars – Războiul Stelelor, Indiana Jones, Superman, Harry Potter și multe multe altele. Altcineva era inițial în calcul.
John Williams a primit filmul și a compus muzica pe el. „L-a înnobilat”, după cum spun producătorii Singur Acasă. Totul s-a transformat cu muzica lui Williams

că filmul era la un pas să nu fie făcut.
că interiorul casei a fost reconstruit …într-o sală de sport! De la zero. Toate interioarele în care se desfășoară lupta. Inclusiv scena de final cu subsolul inundat, cu decorul făcut în …piscina școlii.
că regizorul Chris Columbus a fost atent la fiecare detaliu, ca să fie atmosfera de Crăciun: roșu și verde sunt culorile predominante din casă (draperii verzi, până și telefonul este verde)
că momentul ajuns simbol cu Kevin în oglindă era, inițial, gândit altfel
că în calcul a fost luați pentru rolul unui hoț și …Robert de Niro
că rolul lui Marv, jucat de Dan Stern (alături de Joe Pesci), a fost dat altcuiva, care a și filmat câteva zile.

Puteți urmări toate detalii la Netflix și vă asigur că nu veți regreta!

În rest, tot ce mai pot completa este că a început să ningă. Și e frumos!

Lasă un răspuns

%d