machetedidactice.com

Calendar de Advent 2020, a patra zi

Dimineața a început mai devreme ca de obicei asta pentru că era anunțat un test la fizică. Numai că doamna l-a amânat optând pentru a mai rezolva câteva probleme, testul fiind reprogramat pentru  săptămâna ce urmează.

Așa că a patra cartolină nu a mai fost citită la fel ca în celelalte zile ci într-o pauză dintre ore.

Întrebarea l-a trimis la Enciclopedia Crăciunului, o carte minunată, despre care am mai scris și-n anii trecuți, care tratează termenii Crăciunului.

Crăciunul înfierbântă de veacuri imaginația oamenilor, care au creat mii de obiceiuri și de obiecte pentru a sărbători Nașterea Domnului. În articole bine documentate, care ne poartă în vremuri apuse, dar și în prezent, Enciclopedia Crăciunului trece în revistă filme, cărți și cântece care au înveselit atmosfera magică a sărbătorii. Ocolul lumii într-o carte bună de pus sub brad, în seara de Ajun…

A Christmas Without Snow începe această enciclopedie pentru a se termina cu Zwetchegenmannuchen. E foarte greu de scris și de pronunțat mai ales dacă nu ai făcut germana deloc. Ce înseamnă?
„Oamenii- prune”, un obicei german de Crăciun, popular îndeosebi în apropiere de Numberg. Din prune, nuci, stafide și smochine sunt confecționate figurine pitorești, care se servesc drept decorațiuni de sezon.

Cerința cartolinei se poate citi mai jos.

Ce a căzut?

*

Cum s-a dezvoltat mai apoi, rămâne pentru noi. Clipe magice!

Încercați aceste exerciții că merită cu prisosință. Nici nu știți ce vă pot auzi urechile. 🙂

Lasă un răspuns

%d