machetedidactice.com

Calendare de Advent cu cârlig. Da, da, cu cârlig, ați citit bine!

După ce am confecționat calendarul pentru copilașul de trei ani și jumătate, am constatat că este foarte versatil datorită acelor păhărele/borcănașe/recipiente ori cum vreți să le numiți. În interiorul lor, atât de generos, se pot ascunde foarte multe provocări, ori se știe!, provocările și surprizele prind cam pe toată lumea. Cel puțin îi fac măcar curioși.

Dacă pentru calendarul destinat celui mic provocarea a fost aceea de a găsi elemente mărunte – figurine – pe care să le pun alături de cartolina aferentă, pentru cei mari, care știu să-și citească, provocarea a fost de două ori. De ce spun asta? Pentru că pe lângă cartolină am strecurat și niște elemente din diferite jocuri care, la final de calendar vor alcătui un tot și vor da startul altor jocuri alături de familie.

Postamentul a fost practic la fel, mă rog!, ornamentele au diferit, însă pentru mine importante au fost cele 24 de borcănașe.

În primul dintre calendare, cel destinat unui copil de 10 ani, întrebările au fost mai elaborate, pe lângă ele punând câteva elemente dintr-un puzzle, de 1000 de piese, care la finalul perioadei va putea fi completat. Restul pieselor se pot deja asambla, cutia fiind oferită în prima zi a calendarului.

Puzzle-ul ales a fost Puzzle Eurographics – Map of the ancient world, 1.000 piese și l-am achiziționat de la welovepuzzle, un site extrem de serios care a onorat comanda a doua zi în condiții foarte bune. Îl recomand cu mare plăcere pentru că merită, oferta lor fiind una extrem de variată acoperind o gamă mare de preferințe și vârste.

Al doilea brăduț cu provocări a fost destinat unor frați, de 5 și respectiv 7 ani, în borcănașe găsindu-se piese din două jocuri care mai apoi vor putea fi jucat în familie. Aici, pentru copilul de 5 ani am pus în borcănașe câteva elemente surpriză cum ar fi abțibilduri, radiere, după cum era cerința.

Alte materiale cum ar fi șabloane, pastă de dinți le-am pus alături urmând a fi folosite la momentul oportun.

Nu pot spune că nu sunt curioasă cum vor primi copiii aceste provocări. Aștept, cu răbdare, să primesc veștile de la ei și-mi doresc ca totul să fie făcut cu bucurie, emoție, curiozitate, dar mai ales sănătate.

Mulțumesc frumos doamnei Nicoleta, îngerul meu păzitor!

Lasă un răspuns

%d