machetedidactice.com

Pe Pământ sau în Spațiu, unde-i mai bine? – Ziua 5 * Fiecare cu prietenul lui extraterestru

Nu puteam încheia săptămâna fără să nu ne întâlnim cu prietenii noștri, extratereștri.  Dar înainte de asta, am provocat școlăreii la o poveste creată cu ajutorul jocului story cubes. Nefiind prima dată când îl folosesc, mi-am imaginat că va fi îndrăgit de copii și vom reuși să alcătuim o poveste pe cinste. Ceea ce s-a și întâmplat, din fericire!

 

Faptul că am două seturi din aceste cuburi mi-a permis să pot cuprinde în poveste toți copiii, fiecare dintre ei având cel puțin un cub pe care să-l folosească. Mi-ar fi plăcut să dorească a folosi mai multe, însă a fost foarte bine și așa.

Cuburile s-au înșirat unele după altele aducând cu ele și povestea.

 

Ce am făcut mai apoi, văzând că au existat câteva vociferări din partea copiilor atunci când imaginea unui cub nu era interpretată așa cum ar fi dorit? I-am rugat să spună ce ar schimba ei în poveste. Și iată cum se aud aceste modificări.

Odată povestea încheiată am trecut la ultimul moment al săptămânii, acela de a confecționa un marțian. Activitatea s-a numit Prietenul meu extraterestru iar pentru asta am oferit copiilor materialele necesare confecționării lui.
Materialele necesare sunt:
– tub de carton
– hârtie cartonată A4 color
– fire de sârmă cu catifea
– ochișori mobili
– buloane de bumbac de diferite mărimi și culori
– bandă dublu adezivă

   

   

   

Au ieșit strașnici, cei mici fiind de-a dreptul încântați de provocare. Ingeniozitatea lor nu are limite și este o provocare să vezi dacă ai putut ghici ce anume vor putea să realizeze. Și nu este nevoie de o cheltuială atât de mare pentru a-i oferi copilului această șansă, de a-și da frâu liber imaginației.

Am încheiat încă un capitol al existenței mele. Lunile de vară au fost mult mai suportabile având în vedere pandemia care ne-a schimbat cursul vieții, intervenind atât de brutal. Sunt fericită că totul a decurs în cele mai bune condiții, în această perioadă neîmbolnăvindu-se nimeni. Copii, părinți, educatori, învățători cu toții am lucrat păstrând niște reguli de igienă stricte și fiind responsabili în afara timpului petrecut împreună, adică având grijă unde mergem și ce facem.

Vreau să le mulțumesc doamnelor de la Smart School, un loc minunat prin oferta pe care o aduce în fața părinților și a copiilor. Doamna Veronica și doamna Simona au făcut o treabă strașnică iar pentru asta trebuie să primească aprecierea noastră! Doamnei Nicoleta, fără de care eu nu aș fi făcut cunoștință cu așa copilași, îi mulțumesc din tot sufletul meu. Restul îl știe pentru că l-am mărturisit.

Doresc să felicit și părinții care au oferit copiilor o așa oportunitate, aceea de a învăța și participa la tot soiul de activități una mai interesantă ca alta. Îmi doresc ca și pe viitor colaborarea noastră să adune momente dacă nu mai plăcute ca acestea cel puțin la fel. Sănătate și inspirație vă doresc tuturor! Respect!

Lasă un răspuns

%d