machetedidactice.com

Dacă nu știi cum să te enervezi cumplit lună de lună, abonează-te la Energia Gas & Power

Aventura asta a început la începutul verii anului 2018, atunci când o echipă formată din doi băieți chipeși băteau la ușa locuinței, cerându-mi ultima factură de la energie electrică pentru a o verifica. Erau echipați cu costumul celor de la E-on și nimic nu părea a fi suspect. Era o verificare de rutină pe care nu am avut de ce a o suspiciona. Numai că, la o lună după această vizită ne-am trezit că avem alt furnizor de energie electrică și gaz, pe nume Energia Gas & Power!

 

 

Demersurile pe care le-am făcut ne-au dat de înțeles că trebuie să așteptăm puțin pentru a reveni la vechiul furnizor. Și a început nebunia!

După puțin timp ne-am trezit că facturile nu mai vin. Am sunat și tot sunat până am reușit să prind un operator care mi-a transmis că sistemul lor de operare suferă modificări și să plătesc și eu cât cred, urmând ca mai apoi să se facă o regularizare.
Am plătit după facturile din anii precedenți, mă rog, orientativ, pentru a nu se aduna o sumă prea mare pe care să n-o putem suporta. Am tot sunat pentru a vedea dacă s-au remediat problemele însă ele au tot trenat, timp în care, niște indivizi nu știu de unde, au schimbat contoarele de la parterul blocului. La energie electrică au apărut câte două contoare pentru fiecare locuință, făcând greu de priceput pe care anume trebuie să-l trimiți pentru a fi facturat.
E adevărat că vine o persoană (pe care eu nu am văzut-o niciodată) care citește toate contoarele pe care le trimite furnizorilor de energie și gaze pentru a fi emise facturile.
La început de an problemele iar s-au adunat și am tot sunat pentru a le remedia, facturile având probleme în a ajunge, dar și la modul în care erau redate datele acolo.
Totul a culminat la începutul verii acestui an, atunci când pe factura curentă apărea un sold restant, ceea ce nu era conform cu realitatea. Am sunat, din nou, și după îndelungi parlamentări și dovezi prezentate am crezut că s-au lămurit toate neclaritățile. În luna iulie, atunci când am sunat pentru a vedea de ce nu apar facturile și când mi-am reluat rugămintea de a-mi fi trimise facturile pe mail, în momentul în care le-am primit am văzut un alt sold, tot restant, care nu avea de ce să fie acolo, fiind achitat. Am discutat cu un operator care s-a dovedit a fi extrem de obraznic, punând toată vina în cârca mea. Am încheiat convorbirea cu el pentru că nu avea nici un rezultat și la următorul apel am dat peste o doamnă cu care m-am punctat, așa cum se face în contabilitate, atunci când verifici fiecare factură cu chitanța aferentă. Am constatat că chitanțele plătite prin PayPoint nu erau operate, de aici și soldul restant. Am verificat toate, dar toate facturile din septembrie trecut și m-am gândit că am rezolvat această eroare. Totul a durat destul de mult, iar faptul că am un dosar în care sunt adunate toate facturile și chitanțele atât de la energie electrică cât și la gaz, mi-a fost de un real folos. Suma restantă la ora respectivă era de până-n 200 lei, dar care s-a dovediat a fi eronată.
Însă pentru luna trecută, astăzi când am primit facturile, ce să vezi?! Suma restantă pentru ambele servicii era, nici mai mult nici mai puțin, de ordinul miilor de lei. Aproape 3000 lei, la fiecare.
O oră am stat în așteptare pentru a intra în legătură cu un operator, timp în care am ascultat tot playlistul aferent pentru ca atunci când am reușit, într-un final, să aud o voce omenească nu un robot, să constat că există o problemă în relația dintre punctele PayPoint și Energia Gaz & Power. Nefiind înregistrate în registrele furnizorului de energuie, operatoarea m-a rugat să fac fotografii la toate bonurile/chitanțele prin care se certifică plata și să le trimit pe WhatsApp pentru a fi operate. Asta după ce, reamintesc, cu o lună în urmă am făcut punctajul la toate facturile dând toate datele de la dată, sumă aferentă la numărul aparatului care a efectuat tranzacția.
Operatoarea de astăzi a fost ok în abordare și comportament, dar i-am pus câteva întrebări cu toate că știam că nu este abilitată să-mi dea un răspuns, dar să nu-mi crape o venă în cap ori să fac infarct le-am rostit.
Iată care sunt:
– ce se întâmplă cu atâția pensionari care plătesc aceste facturi la punctele PayPoint din diferitele magazine de cartier?
– ce se întâmplă cu cei care nu au telefoane smart care să le permită să aibă rețelele de socializare necesare pentru a trimite fotografii ale bonurilor/chitanțelor plătite?
– mi s-a cerut un cont și un card pentru a se face plățile. Evident că nu le-am dat, dar ce fac cei care nu au carduri pentru că se știe, nu puțini sunt cei care nu au așa ceva?
– ce se întâmpla dacă eu nu aveam chitanțele prin care să probez plățile făcute? Unele dintre ele au cerneala foarte slabă, care nu peste multă vreme va dispare așa cum se întâmplă cu bonurile eliberate de casele de marcat.
Și întrebările nu se opresc aici.
Mâine voi merge la sediul lor din oraș să vedem ce anume se poate rezolva. Un lucru este cert: de îndată ce va fi posibil, vom trece la alt furnizor pentru că așa ceva nu se mai poate suporta. Nu este lună în care să nu mă enervez peste măsură în condițiile în care eu sunt un client și partener serios. Însă oricât m-aș controla, nu-mi pot ține în frâu nervii așa cum mi-aș dori.

Am intrat pe mai multe rețele iar comentariile care sunt acolo mi-au dat mult de gândit. Extrem de multă lume nemulțumită care așteaptă un răspuns, iar acesta nu mai vine. În rest, numai imagini frumoase și mesaje motivaționale care în contextul situației mele au alt impact. Voi cum gestionați relația cu furnizorul de gaze și energie electrică?

Lasă un răspuns

%d