machetedidactice.com

Undeva în Brașov într-un august pandemic

Raportarea oficială a infectarilor cu noul virus arată că peste 1100 de români au ieșit pozitiv de ieri până azi, în condițiile în care nu s-au făcut atât de multe testări pentru că este week-end.

Deoarece situația se prezintă așa, am anulat programarile pe care le aveam aranjate pentru vara asta. La Londra nu am mai mers fiind obligați să stăm 14 zile în carantină, așa cum am stabilit să nu mergem nici la Balcic, acolo unde ar fi trebuit să ajungem în această lună. E prea riscant și mai bine să nu părăsim țară, aici putând gestiona situația mai bine fiind printre ai noștri. Am evitat aglomerația și așa avem de gând să procedăm și în continuare. Locurile în care am mers au fost unele sigure, fiind doar printre cunoscuți care știu pe unde au umblat. Evident că siguranță nu este totală, dar măsuri de precauție am luat atât cât ne-am priceput.

Am plecat, doar pentru un final de săptămână, la Brașov la vechii noștri prieteni, pentru că nu ne mai văzusem din iarnă, atunci când am petrecut câteva zile la o pensiune din Ciumani/Harghita. De atunci doar ne-am auzit la telefon si dorul adunat era prea mare. La fel ca la București, nu am fost nicăieri în vizită, mărginindu-ne a rămâne în curte, casa lor fiind prevăzută cu tot ce este necesar, ambientul fiind unul special.

Am ajuns cu povestirile la zi și ne-am făcut ceva planuri pentru viitorul apropiat, cu multă precauție și fără detalii amănunțite. Copiii vor începe, sau nu, școală în septembrie și trebuie să așteptăm să vedem cum se vor desfășura lucrurile. Ne-am jucat cu prietenii lor necuvântători, vechi sau noi și am petrecut mult timp în aer liber.

Când am plecat spre ei, drumul a fost foarte aglomerat asta neștirbind cu nimic frumusețea traseului.

Acum, când suntem pe drumul de întoarcere este mai lejer, dar la fel de frumos.

Mă bucur că am făcut acest drum pentru că nu putem trăi singuri. Se simte nevoia de oameni dragi și de timp de calitate petrecut alături de ei. Sănătoși să fim, să mai putem repeta experiența.

Lasă un răspuns

%d