machetedidactice.com

Panorama zilei

Dimineața a fost una agitată, dar plină de bucurie pentru că după atât de multe luni am reușit să mă întâlnesc cu o doamnă educatoare căreia aveam să-i duc niște materiale. Machetele au fost comandate în februarie și când să le duc, a venit molima peste noi. Totul s-a închis și știți ce a urmat.
Nu vă imaginați câtă bucurie a fost de ambele părți!
Am avut un timp limitat de zăbovit acolo, dar a fost suficient pentru a vedea că de îndată ce au aflat copiii că doamna e la școală, au sosit cu flori la poartă. Știu, e un gest mărunt care pe mulți îi lasă rece, dar pe mine m-a emoționat grozav.

După amiza a fost dedicată treburilor casnice, atâta timp cât Luca s-a pregătit. Am călcat, dar am și văzut două filme, eu care nu mă uit la televizor. Unul a fost „Frank și robotul” care mi-a plăcut mult, cu o distribuție aleasă.

Cel de-al doilea film vizionat a fost din alt registru, un western în care mi-au plăcut decorurile și costumele, acțiunea fiind destul de previzibilă și ușurică.

De la ora 18:00, cum puteți citi și în anunțul postat pe pagina Teatrului Odeon, am avut bilete (eu și cu Luca), în primul rând, la acest spectacol.

● 𝑂 𝑛𝑜𝑎𝑝𝑡𝑒 𝑓𝑢𝑟𝑡𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠𝑎 ● face parte din seria 𝑴𝒂𝒓𝒊 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒕𝒂𝒄𝒐𝒍𝒆 @𝑶𝑫𝑬𝑶𝑵, difuzate online săptămânal și va fi transmis prin 𝗟𝗶𝗩𝗘 streaming pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube joi, 11 iunie, ora 18:00.

‼️ Spectacolul va fi disponibil 𝗢𝗡𝗟𝗜𝗡𝗘 până duminică, 14 iunie, ora 24:00.
____________________________

✍︎ „Ceea ce este uluitor în spectacolul lui Mihai Măniuțiu este faptul că actorii de pe scenă reușesc să nu izbucnească în râs. Cât despre public – e clar că rămâne pe scaune cu eforturi supraomenești, căci Mihai Măniuțiu exploatează valențele comicului caragialean cu migala unui miniaturist chinez. Noaptea furtunoasă este presărată cu gaguri criminale, dar și cu subtilități de mare rafinament, bine asortate cu valoarea unei echipe de actori monstruos de bună. Exersându-și harul regizoral cu precădere în tonalități tragice, Măniuțiu vădește, de data aceasta, un viguros simț al umorului, o imagine jucaușă și o prospețime a privirii demnă de invidie. ⎪ Gabriela Hurezean, „Național”

✍︎ „Mihai Măniuțiu a construit un spectacol de un comic debordant, cu contururi marcate puternic până la grotesc, un comic fără pauză de respirație, fără tihnă și fără iertare.” ⎪ Cristina Dumitrescu – Adevărul / 4 noiembrie 1998
____________________________

● 𝑂 𝑛𝑜𝑎𝑝𝑡𝑒 𝑓𝑢𝑟𝑡𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠𝑎 ● de Ion Luca Caragiale

Regia: Mihai Măniuțiu
Decor: Arh. Octavian Neculai
Costume: Janine Fashion Design

Distribuția:
Jupân Dumitrache: Marin Moraru
Nae Ipingescu: Gheorghe Dinica
Zița: Dorina Lazăr
Veta: Oana Pellea
Chiriac: Marcel Iureș
Rică Venturiano: Marian Râlea
Spiridon: Marius Stănescu

Cât timp am urmărit spectacolul a plouat foarte tare, nemaipomenind că înainte de ora 18:00 a căzut și ceva grindină și a trăznit cum n-am auzit niciodată.

Important este că suntem în formulă completă și asta-i tot ce contează. Sănătate!

Fălticeni, 11 iunie 2020,
Pandemie: infectați 21182/ decedați 1369/ vindecați 15283

Lasă un răspuns

%d