machetedidactice.com

Găinușe moțate și ouțe-ncondeiate

A trecut ceva vreme de când nu am mai deschis cărticelele de la editura casa, cele pe care le-am achiziționat cu ani în urmă și la care am tot revenit atunci când s-a cerut ori avut nevoie.
Iată că în această perioadă în care suntem blocați la domiciliu am apelat din nou la ele, pentru că știu că găsesc idei minunate pe care pentru a le aduce la viață este nevoie de multă migală și timp.
Am materiale diverse cu care să le confecționez  pentru că de-a lungul timpului am avut grijă să le diversific și să achiziționez cam tot ce ar putea aduce un plus de originalitate și frumusețe machetelor confecționate de mine. Nasturii, dantelele, paietele și ștrasurile, figurinele din fetru și câte și mai câte și-au făcut loc în casa mea. Am cutii cu tot soiul de micuțenii, colorate și lucioase care-ți iau ochii și care te fac să te hotărăști greu asupra folosirii lor. Parcă fiecare dintre ele doresc a-și găsi locul în meștereala ta, dar tu știi că toate vin la locul lor și se așază atunci când trebuie, unde trebuie.

În cartea cu numărul 37 Idei creative, Ghirlande vesele din hârtie sunt mai multe modele atrăgătoare, însă eu am optat pentru una de sezon, având în vedere că se apropie sărbătorile de Paște.

Am folosit:
carton uni de mai multe culori
carton colorat cu modele imprimate
ochișori mobili
bandă de mătase de mai multe culori
ștrasuri ornamentale
bandă dublu adezivă
perforatoe
foarfece
pistol de lipit la cald cu silicon

Avantajul acestor cărți este că există și un tipar pe lângă prezentarea în amănunt a materialelor necesare. Trebuie să recunosc că eu nu am respectat întocmai culorile și texturile pentru că așa mi-a venit. Atunci când ai de ales parcă-ți vine să mai schimbi câte ceva. Am decupat după tipar fiecare element în parte pe care am atașat banda dublu-adezivă.

După ce toate au fost decupate am început să le asamblez. Pentru că nu am perforatoare cu diferite modele, totul a trebuit decupat, iar bulinele mici le-am perforat cu unul normal și apoi am pus pe ele bandă dublu-adezivă. A fost o migală cronofagă. Dar rezultatul

 

Ouțele le-am atașat de găinușe cu ajutorul unei benzi de mătase de culoare roșie. Din ea am făcut cele patru fundițe pe care le-am lipit cu silicon pentru că altfel s-ar fi desprins mereu.

Mi-a plăcut cum s-a văzut la final și m-am bucurat că așez acest ornament, făcut într-o perioadă așa de diferită de ce am trăit eu până acum, lângă celelalte meșterite de-a lungul timpului.

Să aveți Sărbători cu sănătate pentru că restul le faceți voi. Acum, asta este cel mai important: să trecem peste perioada de criză. Ce va mai urma, cine poate ști?

 

Lasă un răspuns

%d