machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 13 aprilie 2020
Pandemie: infectați 6633/ decedați 331/ vindecați 914

Acestea sunt datele comunicate. De la prând, când au apărut, cu siguranță că acum când scriu aceste rânduri s-au mai modificat.

Astăzi am ieșit afară, după o săptămână. Nu știam la ce să mă uit, pe ce să pun mâna și ce să miros. E drept că din cauza măștii nu am prea simțit mare lucru, fiind una căptușită pe interior. Dar chiar și așa, o inflorescență a unui arbust ornamental a pătruns până la mine.

Am ieșit cu mașina, cu noua declarație la purtător și am plecat să cumpăr câte ceva. Mi-am scris și traseul ( așa cum făceam când lucram și aveam delegație și foaie de parcurs) însă nu l-am respectat, pentru că după ce am luat merindele am venit glonț acasă. Nu-mi arde să zăbovesc pe nicăieri pe unde sunt oameni pentru că nu am starea necesară și cred că și alții gândesc așa când mă văd pe mine.

Dar nu am putut să mă abțin să mângâi toporașii din spatele blocului,

un măr sălbatic ce a rezistat anilor, fiind acolo din copilăria mea,

mugurii dudului ce abia acum se dezmorțesc

ori florile liliacului care din casă, de la fereastră, par mult mai plăpânde.

Am zăbovit puțin mai mult lângă păpădii, cele care aveau musafiri și am privit, cu urechile ciulite să aud conversația lor. Nu aveau multe de spus ci doar se îndemnau la muncă, ceea ce dealtfel fac foarte bine.

 

Un zarzăr le făcea în ciudă mestecenilor cu florile lui atât de diafane și perfecte. L-am apreciat și lăudat iar el mi-a mângăiat colțul ochilor cu câteva petale. Cred că aș fi căpătat și o mângăiere, dar eram încotoșmănată până peste cap, doar ochii rămânând liberi.

L-am strigat și pe Luca, el apărând în geam preț de o secundă, cât să-mi facă cu mâna. Nu vrea să iasă deloc și nici nu-l fortez pentru că știe el ce face.

Acasa, aceeași treabă, poate puțin mai diversificată că nu faci în fiecare zi hrean și nici ornamente pentru Paște. Voi detalia mâine ce și cum am făcut, dar am migălit câteva ore bune. Nu degeaba, îmi spun  eu!

Suntem în formulă completă și asta este tot ce contează. Sper să fie valabil și în cazul vostru. Sănătate!

Lasă un răspuns

%d