machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 12 aprilie 2020
Pandemie: 6300 infectați/ 314 decedați/ 852 vindecați

Nu a mai fost o zi la fel de călduroasă, soarele jucându-se de-a v-ați ascunselea cu norii, razele lui pierzându-și din intensitate. Dar chiar și așa, tot am stat câteva minute bune în fața geamului și am citit. Da, citesc mai mult ca înainte, însă sunt momente în care gândurile fug aiurea și mă trezesc că trebuie să mai citesc o dată partea respectivă. Legat de acest subiect, am citit astăzi în Libertatea un articol semnat de Petre Barbu,  Iată un fragment iar restul vă invit să-l citiți aici.

Merită să ne gândim la meseriașii din această industrie creativă care vor rămâne pe drumuri. Să nu le plângem de milă, dar să fim realiști: cartea este la marginea societății românești. Se știe de ce a ajuns acolo. Pentru că Educația în România a fost împinsă la periferie, în ultimii 30 de ani. Iar pandemia asta nu poate ține locul unor politici bune în Educație.
Citeşte întreaga ştire: Cartea în pandemie. Cum să-ți priască lectura când știi că mai ai 150 de lei pe card?

Trebuie să recunosc că eu, care sunt o împătimită a cărților pe care le cumpăr lunar, am limitat numărul achiziționărilor pentru că nu știu ce va fi. Activitatea mea s-a oprit pentru că asta s-a întâmplat în urma închiderii școlilor și nu știu cum vor evolua lucrurile. Așadar, voi aloca timpul pe care-l am citirii celor care s-au adunat și titlurilor care stau în așteptare și, slavă Domnului!, nu am de ce mă plânge. Însă nu pot spune că nu-mi fac cu ochiul nenumărate oferte care-mi atrag atenția, sosite pe toate canalele media pe care le frecventez.

A fost mare sărbătoare astăzi, Floriile, și am sărbătorit în casă, fără ca niciunul să nu poarte nume de floare. Dar am sunat pe cei dragi, urându-le sănătate, multă sănătate.

Tot în casă am stat, permanent, Luca adunând luna. eu doar 7 zile de la ultima ieșire. Nici nu știu dacă îmi mai doresc așa de mult să ies, atât de confuză sunt.

După masa de prânz am dansat, în fața ecranului evident, dansuri africane. Da, am găsit niște clipuri video pe you tube care mi-au atras atenția și nu-s imposibil de urmat. E drept, m-am ales cu o febră musculară de toată frumusețea, dar nu total, ci doar mușchii pe care până acum nu-i mai solicitasem. Fac acest lucru, adică dansuri în fața ecranului, de când a venit molima asta, dar de curând am descoperit aceste mișcări. Îmi plac foarte tare și voi continua să le fac deoarece solicită toți mușchii. Apropo, sunt părți ale corpului care mă dor atât de tare că nici nu știam ce se ascunde pe acolo. 😉 Glumesc!
Poate vreți să vedeți cum stă treaba, cine știe cum vă prinde.

Kukuwa® Fitness on Good Morning America

Mă gândesc că poate mi se trage de la faptul că în fiecare zi, prin fața geamului trec niște camerunezi care merg pe stadion și se antrenează la nu știu ce sport. Sunt exotici și au reprezentat mult timp o senzație a orașului, acum oamenii obișnuindu-se cu ei. Sunt foarte zgomotoși, vorbind cu voce tare, gesticulând mult. Și se îmbracă nostim, având pe ei geci până la genunchi și cu picioarele goale în șlapi, ori poartă tot soiul de rochii, foarte frumoase dealtfel. Am avut ocazia să intru cu ei în vorbă, la farmacie, acolo unde doamna de după tejghea era nedumerită de ce anume doreau.

Cam așa a fost ziua de astăzi. Mâine o luam de la capăt. Important este că suntem în formulă completă și asta e tot ce contează.
Sănătate!

Lasă un răspuns

%d