machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 27 martie 2020
Pandemie 2020 1292 infectați/ 25 morți

O zi foarte, foarte grea motiv pentru care nu am reușit să mă adun și să scriu cele câteva rânduri de aici. A fost momentul în care am aflat că o persoană foarte importantă pentru mine este infectată. Am vorbit, la telefon și nu mă gândeam că voi avea așa o reacție după. Pur și simplu te sufoci de neputință, de părere de rău, de nedreptate, din mai știu eu ce motiv. Oamenilor importanți din viețile noastre nu dorim a le fi afectată viața în nici un fel și da, știu!, e ceva ce realitatea poate zugrăvi în alt mod.

Am închis telefonul  și am sperat/rugat ca totul să nu ia o întorsătură imposibil de suportat. Dar mai știu că nu știi cât poți indura așa că numai timpul va dovedi cum se vor așeza lucrurile.

În altă ordine de idei, au început să dezinfecteze străzile și aleile, un miros de clor  strecurându-se cu nerușinare însă cu speranță în camera în care se scurge viața mea în cea mai mare majoritate a timpului.

În rest, o anxietate lățită pe toate palierele și pitit într-un colț stă optimismul care răcnește din toate puterile ca să fie auzit. Și am momente când îl aud foarte clar, zău!

Și fac ce știu eu adică împletesc, citesc, pregătesc materialele pentru ateliere ce vor veni mai ascult muzică ori mă uit la diferite reportaje noi ori în reluare. Ah! și urmăresc liliacul din fața geamului.

Lasă un răspuns

%d