machetedidactice.com

Un proiect realizat, dar neprezentat din motive obiective

În urmă cu vreao două săptămâni, copiii au aflat de la doamna dirigintă că au de făcut niște proiecte pe care să le prezinte pe 23 ianuarie. Au fost împărțiți în echipe, Luca făcând parte din aceea în care subiectul extras era Alexandru Ioan Cuza, unul foarte ofertant, la fel ca toate celelalte: Ana Aslan, Ilie Năstase, Mircea Cărtărescu și încă un nume care-mi scapă.

Echipa copilului mai cuprindea încă 6 colegi, dar au stabilit să lucreze individual și la final să asambleze elementele formând un tot.
Luca a lucrat acasă alături de prietenul lui, Leo și pot spune că a fost frumos, interesant, incitant, amuzant.

   

   

   

Leo a venit cu mai multe materiale salvate pe un stick pe care le-am printat pentru a le încorpora în proiect. Au ales din ele pe cele pe care le-au considerat a fi potrivite. După ce-au decupat, scris, aranjat,

bucata lor de proiect a arătat așa, cum se vede în fotografiile de mai jos.

Ieri a avut loc prezentarea proiectelor, dar Luca nu a fost, starea lui de sănătate nepermițându-i asta. Însă, la finalul orelor, cei doi buni prieteni ai lui, Leo și cu Gabi, au trecut pe la el și i-au spus că totul a decurs bine, proiectul fiind apreciat de colegi și doamna dirigintă.  I-au adus și noul manual la matematică din care vor lucra în acest semestru sub îndrumarea doamnei profesoare de matematică.

Mi-am amintit de o secvență din cartea „Vitea Maleev la școală și acasă” atunci când personajul principal era vizitat la domiciliu, fiind bolnav. Doar că el era un bolnav închipuit, nu ca noi.

În rest, noroc cu zilele astea libere să putem boli în liniște. Hai, sănătate și inspirație!

Lasă un răspuns

%d