machetedidactice.com

Advent 2019 – Ziua 21

Astăzi a fost una din acele zile din an, singura dealtfel, în care ne-am ocupat de împodobit bradul. De fapt, a fost un proces mai elaborat care a început dimineață și s-a terminat când au început știrile de seară de la ora 19:00.
Pentru că așa a fost dorința, am ales să facem un brad în ghiveci, și aici să nu vă gândiți, musai, la unul care să aibă rădăcini pentru a fi replantat mai apoi. Am fi dorit, dar nu a fost posibil. Așa că, am optat tot pentru o variantă de brad în ghiveci, însă nu cu rădăcini ci un vârf de brad pe care l-am achiziționat de la Dedeman, la primele ore ale dimineții. Brazii la ghiveci erau fie prea mici, fie prea scumpi.
Am avut bucuria să găsim un vârf perfect ca înălțime, 185 cm, cu ramuri viguroase și bine proporționate, în două nuanțe de verde; pe vârf, crenguțele erau proaspete, cărnoase și drepte.

L-am rugat pe domnul de acolo să-l ambaleze și am intrat să cumpăram ghiveci, pământ și altele ce le aveam pe listă.

   

Cu ghiveciul a fost ceva tevatură, pentru că ne-am hotărât mai greu pe care anume să-l achiziționăm. Ne-a fost teamă ca nu cumva că nu fie prea mic și să nu poată susține greutatea bradului. Doamna de acolo a fost foarte drăguță și ne-a arătat, răbdătoare, mai multe modele din care am ales unul, până la urmă. S-a dovedit a fi perfect asta după ce l-am umplut cu pământul cumpărat: un sac de 40 de kg.

 

După ce cumpărăturile au fost făcute, ne-am întors acasă și am trecut la operațiunea propriu zisă. A durat ceva până am fixat bradul, dar rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor.

Anul acesta, brăduțul nostru este unicolor, roșu fiind culoarea aleasă. Aveam multe ornamente de această culoare din anii trecuți la care am mai adăugat doar câteva. Pe măsură ce am scos jucăriile din cutii, poveștile au început să curgă, melodiile să se audă, amintirile să prindă viață. Și sunt ceva adunate pentru că primul meu copil are acum aproape 25 cel de-al doilea fiind cu 11 mai mic. Au apărut primele globuri și parcă le-am perceput ca fiind mai frumoase pentru că au căpătat o patină a timpului.

   

Și am aranjat la el, începând cu instalațiile luminoase, roșii – cum altfel? –  și continuând cu tot soiul de globuri până am terminat. Ce a ieșit ne-a bucurat mult, fiecare trăind diferit momentul.

Mai apoi a venit rândul Calendarului de Advent să-și dezvăluie provocarea.

A ales să facă un semn de carte, cel mai simplu cu putință, unul care să fie în ton cu cartea pe care o citește ascum și despre care am vorbit zilele trecute: The Marvels

Pentru asta a fost nevoie de următoarele:

– imagini din carte, la alegere, cele pe care le preferați. Luca a ales așa. 😉


– o bucată de carton de calitate, adică mai gros  pe care să lipiți imaginile printate
– bandă dublu adezivă
– bandă de mătase
– foarfece
– perforator

S-au decupat imaginile care au fost printate pe o foaie A4 mai groasă, un carton mai lucios și pe cartonul pregătit s-au lipit benzi dublu adezive, mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă. Pe fiecare parte a cartonului au fost lipite imaginile printate. S-a făcut o gaură cu perforatorul și s-a atașat o bandă de mătase. Inițial optase pentru una roșie, dar mai apoi a ales una aurie pentru a fi în ton cu scrisul titlului.
Ușor totul, repede de făcut, efect maxim!

Mai sunt trei zile și apare Moșul. Îl așteptăm răbdători și optimiști.
Și voi?

Lasă un răspuns

%d