machetedidactice.com

Advent 2019 – Ziua 10

Și am dat curs acestei cerințe.

Crăciunul sau Naşterea Domnului (nu se cunoaşte data exactă a naşterii lui Isus), este o sărbătoare creştină, celebrată pe data de 25 decembrie în calendarul gregorian sau 7 ianuarie în calendarul iulian în fiecare an.

În anul 320, Papa Jiulius a stabilit data de 25 decembrie ca fiind data oficială a naşterii lui Isus Hristos iar cinci ani mai târziu, în 325 Împăratul Constantin cel Mare a schimbat semnificaţia zilei de 25 decembrie şi anume stabilirea sărbătorii cu data fixă, ce aniversa naşterea lui Isus Hristos.

Naşterea Domnului : Evanghelia canonica a lui Luca cât şi cea al lui Matei descriu despre Isus că ar fi născut în Betleem-Iudeea din mamă fecioară. În relatarea din Evanghelia după Luca, Iosif şi Maria călătoresc de la Nazaret la Betleem pentru recensământ, iar Isus este născut acolo. Îngerii apar şi spun că Isus este salvatorul întregii omeniri şi păstorii vin ca sa-l adore. În relatarea lui Matei, cei trei magi urmează o stea până la Betleem pentru a aduce daruri lui Isus (aur, smirnă şi tămâie), născut ca Rege al Iudeilor. Naşterea unui mare împărat fusese prorocită de mult timp de vrăjitori. Irod împăratul iudeilor, temându-se că va pierde tronul prin naşterea lui Mesia, ordonă masacrul tuturor băieţilor din Betleem care au mai puţin de doi ani, dar familia lui Isus fuge în Egipt, iar mai târziu se restabileşte în Nazaret.

Lasă un răspuns

%d