machetedidactice.com

Doar toamnă și gânduri pentru ce va urma

Temperatura de afară deja a scăzut simțitor. Diminețile sunt de 11 grade și dacă nu plouă e mai bine.

Ultimele retușuri pentru începerea școlii și aici mă gândesc la hainele necesare. În cazul lui Luca, toată garderoba schimbată pentru că la 1.82 și 45 la pantof e absolut necesar în condițiile în care la finalul anului trecut dimensiunile era complet altele. Foarte greu de găsit pantaloni pentru gustul lui, asta pentru că moda spune slimfeet, pantalonii să fie decupați, tăiați, decolorați. Încă nu e cazul.

Despre sacou, multe întrebări a stârnit atunci când l-am cerut la raft.

– Pentru ce vă trebuie sacou?
– Pentru școală.
– Cum, pentru școală? Acolo nimeni nu mai poartă uniformă. Nu a cerut nimeni sacou pentru școală.
– Ei, la noi e altceva. Băiatul poartă sacou.

Cam așa a decurs dialogul pe unde am intrat pentru a-l găsi. Până la urmă am avut sorți de izbândă. Și e bine că poartă sacou asta nevenind de la mine ci reprezentând opțiunea lui. Doar în zilele când are sportul nu are sacou pe el, ci doar trening.

Cât despre cămăși și tricouri, le-am achiziționat de pe bonprix, cu mult timp înainte deoarece din experiențele trecute e nevoie de 3-4 săptămâni pentru a intra în posesia produselor. Tot de la ei am luat și o jachetă de toamnă, dar și o geacă mai subțire.
La capitolul încălțări, adidas mai multe perechi, pentru ora de sport ori pentru zilele normale. Vom vedea dacă vom găsi ghete de toamnă că pentru iarnă e nevoie de altceva.

Rechizite sunt luate de pe la începutul verii, la fel și penarul, dar și ghiozdanul. Au niște prețuri destul de complicat de gestionat, în condițiile în care pe un penar gol, am dat 45 lei. Nici unul nici altul nu sunt de fițoșenii ori cu nu mai știu eu ce personaj de film.

În rest, nimic. Doar toamnă și gânduri pentru ce va urma. Și nu-s puține. 🙂

Lasă un răspuns

%d