machetedidactice.com

Machete de pus la suflet. Un cub cu povești și alte experimente

Pe la mijlocul lunii iunie, atunci când copiii mai avea câteva zile de școală, o parte dintre doamnele educatoare au susținut lecții finale în vederea înscrierii la titularizare. Am avut bucuria de a confecționa ceva materiale, iar unul dintre ele era despre povești, cum altfel?!

Doamna a propus copiilor o temă în care era inclus și un experiment, iar pentru asta a ales povestea Alba ca Zăpada. Vă veți întreba de ce?, dar vă voi desluși misterul imediat.
Pentru ca să includă exterimentul în desfășurarea activității, a ales ca cei 7 pitici să fie cei care ilustrează rezultatul.
Pentru asta a ales 7 sticle de 500 ml, iar fiecare copil de la Centrul Știință a făcut experimentul, acela de a amesteca două lichide. Fiecărei sticle i-a fost făcută o hăinuță, rezultatul amestecului chimic fiind vizibil doar la fața și mâinile piticului, acolo unde a fost decupată hârtia. Poate imaginea va fi mai concludentă și veți înțelege mai bine despre ce este vorba.

   

Pentru experimente s-au folosit 7 sticle de 500 ml, apă, colorant alimentar de mai multe culori și imaginea fiecărui pitic tipărită pe o coală de hârtie A4.

Acești pitici au intrat în poveste și cadrul pregătit a fost alcătuit din mai mulți copăcei, care să ilustreze pădurea, dar și de Alba ca Zăpada, cea care va avea grijă de ei. Copacii au fost albi pentru că cei care urmau să le dea culoare erau prichindeii de la Centru Artă.

Precum se observă din imaginea de mai sus, am meșterit doar un pitic, pentru exemplificare, restul trebuind confecționați de copiii de la Centru Știință.

Tot aici, pentru că s-a propus preșcolarilor un joc, am confecționat un cub al poveștilor. Pe fiecare față a cubului era o imagine dintr-o poveste, ei trebuind să răspundă la câteva întrebări puse de doamna educatoare în urma învârtirii cubului.
Cubul este confecționat din polistiren și îmbrăcat cu fetru, imaginile fiind printate și laminate.

  

   

   

Nota primită de doamna a fost una maximă, copiii fiind super încântați și cooperanți la toate provocările. Eu una, abia aștept să înceapă școala. Voi, nu?

Lasă un răspuns

%d