machetedidactice.com

Zi de vară până-n seară

O zi de vară autentică am petrecut astăzi, atunci când toate datele au completat perfect desfășurarea ei.

După o noapte extrem de fierbinte, când termometrele adunaseră muuulte grade în ele, dimineața a debutat la fel.

Nu bătuse orologiul ora 6, și deja 22 de grade răspundeau Prezent! la apel. Am prins un răsărit de soare pe sufletul meu, pe care l-am savurat în liniște, numai eu cu mine.

Culorile soarelui, la început de zi sunt pline de miere și căldura și nu pot face decât bine, pot tămădui răni vechi și vindeca pe cele mai proaspete. E necesară doar răbdarea de a privi.

Când m-am întors în cameră l-am găsit pe Caramel într-un dialog cu un curcubeu și pentru că era prea interesant pentru a fi întrerupt, am ascultat. Sunt momente în care poți afla multe chestii de la jucăriile tale dacă ești pe frecvența potrivită.

Peste zi am avut prilejul de a admira culori și miresme speciale, forme și sunete deosebite.

Nici cerul nu a rămas mai prejos și a scos la înaintare cei mai pricepuți nori. Pricepuți în a rămâne în amintirea bieților muritori care-i privesc și admiră.

Pe după amiază, ceva a enervat cerul iar el a ripostat. Și noi am privit neputincioși a interveni în vreun fel.

Totul era colorat în cele mai închise nuanțe de albastru, ele căpătând pe alocuri tente gri cenușiu. Totul secondat de un vânt obraznic, supărător și șuierător care anunța ceva grav.

Numai că lucrurile nu au evoluat dramatic, norii amenințători risipindu-se neproducând nici o stricăciune, din contra, eliminând udatul de seara al florilor prin ploaia torențială care a căzut preț de 10 minute.

Acum e bine, cu toate că formațiunile noroase au revenit. La radio tot anunță felurite culori de vijelii, dar toate în nuanțe calde. Să sperăm că nu vor fi cu tunete și fulgere și nici cu vânturi prea grăbite.

Vara este adorabilă oricum.

Lasă un răspuns

%d