machetedidactice.com

Ziua verde la „Școala altfel”

Verdele este culoarea echilibrului și armoniei. Verdele semnifică creșterea, primăvara, înnoirea și renașterea. O culoare care îți redă energia. Deasemenea, verdele este o culoare pozitivă, un simbol al prosperității, prospețimii și progresului.
Ori cum puteam ține toate astea pentru mine, fără a le împărăși Voiniceilor și fără a pune de o activitate cu de toate?
E „Săptămâna Altfel” la Grădinița Pinocchio, acolo unde sunt și Voiniceii cu care mă tot joc eu. Astăzi a fost ziua verde, dar eu nu puteam să ratez culorile curcubeului. Gândul mi-a fugit la cartea Andreei Demirgian, Călătorie prin curcubeu. Nici nu aveam cum uita de această poveste pentru că știu cum a reacționat Luca atunci când am citit-o. La fel s-a întâmplat și cu preșcolarii voinicei.

  

 

Lângă mine s-a aflat permanent reprezentanta Orașului Verde, domnișoara Broccoli.

Am citit cartea și apoi am jucat un joc în care cei mici au intrat bucuroși, asta pentru că era extrem de atractiv. Puterea lor de imaginație este inepuizabilă, adultul din tine trebuind doar a asculta și a ține minte.

Am vorbit de culori în fel și chip, am enumerat tot soiul de lucruri, fructe, animale, legume ori insecte care au o anumită culoare, după care ne-am așezat la măsuțe pentru a meșteri un craft curcubeu.
Materialele necesare realizării acestui craft sunt:
– foi A4 colorate în culorile curcubeului
– foi A4 albe
– bandă dublu adezivă
Am tăiat în fâșii foile de culorile curcubeului pentru că cei mici nu ar fi avut timpul necesar. Ei au avut de decupat norul și soarele pentru ca mai apoi să asambleze totul.

  

   

  

Ultima activitate a fost un joc de mișcare. Pentru a-l juca a fost nevoie să pregătesc niște materiale. Șapte pahare îmbrăcate în culorile curcubeului, câte un set pentru fiecare echipă, au primit jetoane, tot în culorile curcubeului. Copiii trebuiau să ducă jetoanele și să le pună în paharele care indicau aceste culori, pentru ca mai apoi să se întoarcă și să predea ștafeta.

Dacă s-ar putea, aș merge în fiecare zi să mă joc cu ei. Vine vacanța, dar până atunci mai prind eu vreo două întâlniri. Irina, mulțumesc!

Lasă un răspuns

%d