machetedidactice.com

Când îți vine să tot spui: „Acu’ o lună, pe vremea asta…”

Da, mă trezesc de multe ori cu chestia asta, aceea care de fapt este o aducere aminte alăturată unui regret. Da, acu o lună, pe vremea asta eram la Colchester, cu fericirea în priviri și cu sufletul strălucitor. O strălucire dată de faptul că puteam fi alături de băieții mei, și doar cu ei, grijile rămânând undeva la un capăt, în așteptare.
Acu o lună vedeam materializându-se un fapt care devenea din ce în ce mai greu de suportat pentru că se prelungea de prea multă vreme.
Numai cei care au copiii plecați departe pot înțelege cum e cu dorul și de ce se gestionează așa de greu.
Tocmai din pricina acestor lucruri, am fost cu toate simțurile date la maxim pentru a-mi putea face rezerve pentru mai târziu, rezerve din care  să-mi ostoiesc dorul ce va urma.

Parcă a trecut o veșnicie!

asta a fost rostirea celui mic, de dimineață, atunci când a văzut data din calendar.

Și așa pare, o veșnicie, presărată cu multe ploi aducătoare de noroi și umezeală, incertitudini, planuri și dorințe pentru mai târziu. Nu foarte târziu pentru că nu mai am puterea de a privi departe, în viitor, mulțumindu-mă cu un viitor apropiat mai lesne de parcurs.

În rest, retrăiesc momente speciale sufletului meu și, da, știu, aud tot mai des chestia cu amintirile și trăitul în trecut și tot ce ține de agățat cu unghiile de ceva ce nu e bine. Dar cine poate garanta că nu e bine, atâta vreme cât poți înainta?

Pentru tine și ai tăi nu pentru alții, pentru care contezi atât de puțin, spre deloc. Mai trist e să nu fii cumva în grupul în care nici pentru ai tăi nu contezi că sunt așa de multe exemple și de genul ăsta.

În rest, mai un atelier alături de copii și mult timp petrecut alături de Luca. Cu toate provocările care vin odată cu școala de la noi.
Și cu cărți, una mai interesantă ca alta.
Ah! și cu filme rusești pentru care ar trebui să vă faceți timp dacă vreți să fiți mai câștigați.

Hai, să vină vacanța!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Când îți vine să tot spui: „Acu’ o lună, pe vremea asta…””

%d