machetedidactice.com

Cel mai elaborat alfabet meșterit de mine

De-a lungul timpului am meșterit literele în fel și chip, fie ele mici ori mari, de tipar sau de mână. Îmi place să le fac pentru că mă gândesc ce impact vor avea asupra copiilor, știut fiind că în copilărie o mare parte a învățării o determină compomenta vizuală.

Am confecționat planșe puțin mai mari de dimensiunea A4 pe care am adunat mai multe elemente: litera mare și mică de tipar, litera mare și mică de mână și o imagine a unui cuvânt care începe cu litera respectivă.

Literele de tipar le-am făcut separat, dintr-un polistiren cu grosime de 2 cm cu densitate mare, pe care le-am decupat și vopsit în culori diferite.

Le-am atașat, mai apoi, pe postamentul pregătit pe care am mai pus literele scrise de mână, pe liniatura specifică, pe care le-am printat, laminat și decupat.

Am adăugat și imagini la fiecare literă pe care, deasemenea, le-am printat, laminat și decupat. După ce le-am terminat m-am jucat cu ele în fel și chip închipuindu-mi cum vor reacționa copiii atunci când le vor vedea.

Le-am împachetat frumos pentru a ajunge în bună stare, știut fiind că sunt probleme cu cei de curieratul rapid, oricum s-ar numi, dar nu am uitat să pun acele necesare montării, pentru ca să nu se strice nici machetele, dar nici peretele.

Doresc să mulțumesc mămicii, doamna Carmen, care și-a dorit ca în clasa copilului ei să fie aceste machete didactice. Sper să fie pe placul tuturor și învățarea să fie mai ușoară.

Mai e puțin și se termină anul școlar. Pentru cei mari, vin tezele, apoi evaluările și examenele pentru intrarea la un liceu. Nu știu cum se vor derula ostilitățile având în vedere că doamna din fruntea ministerului a făcut atât de multe schimbări pocnind din degete. Tot ce vă doresc este ca rezultatele să fie dintre cele mai bune pentru a vă putea bucura de vacanța de vară cu sufletul senin.

Lasă un răspuns

%d