machetedidactice.com

Dacă vreți să auziți povești cu regine și prințese și nu numai, știu eu un loc: Hyde Park

Am crezut că în vizita de anul trecut, atunci când am stat în acest parc câteva ore bune am aflat totul, dar iată că a fost nevoie să mai venim încă o dată pentru a constata că nu e așa.

De data asta totul s-a petrecut la lumina zilei, putând vedea și mai bine cum stau lucrurile. Totul este de un verde care-ți sparge ochii, și care-ți arată că primavara este stăpână peste tot. Ador că aici, spre deosebire de oraș, e extrem de multa liniște pentru că nu este aglomerat. Poți auzi în tihnă toate sunetele naturii, gâlceavă păsărilor și freamătul veverițelor.

Totul e gândit în așa fel încât să ai parte de un loc în care să-ți auzi gândurile, să poți evalua situații și să vezi cum anume poți acționa.

Spuneam că primăvară e stăpână pentru ca totul renaște, de la plantele care sunt în floare, pregătind terenul fructelor ce va să vie și până la păsăret, fie el format din rațe, gâște de tot felul ori lebede, care-și păzesc cu strășnicie puii abia ieșiți din ou. Aici există șanse foarte mari ca numărul lor de la naștere să rămână neschimbat, pentru ca sunt protejate și nu prea are cine le mânca.

Am descoperit și Fântână Prințesei Diana, un loc în care liniștea este atât de mare, că-ți auzi inima bătând. Poate și regretul că a plecat din lumea asta așa cum a plecat, lăsând neterminate o grămadă de proiecte și fără grijă maternă doi băieți.

Descoperirea statuii intitulată Serenity, aflată în inima parcului, ne- ajutat să aflăm că a fost inaugurată în 2009, scopul ei fiind acela de a-i ajuta pe vizitatori să aprecieze minunile naturii și să afle care este importanța ei. O elegantă sculptura de bronz înfățișând un ibis, dorește a evidenția emoția relației dintre natură și spiritul uman. Aici contează fiecare bănuț pe care-l donezi.

Singurul impediment al acestei vizite a fost acela al prezenței copleșitoare a pufilor care cădeau din copaci și care cu ajutorul vântului făceau respirația și clipitul două operații greu de realizat. Dealtfel am reușit să inhalez un astfel de puf, urmând ca alergia declanșată să aducă o tuse și o rinită extrem de enervantă.

Noroc că asta s- a petrecut doar în cazul meu, băieții fiind scutiți de astfel de neplăceri.

Un loc în care te regăsești și poți să remediezi unele neajunsuri. În nebunia actuală mulți dintre noi nu mai avem nici măcar acest mic privilegiu, de a ne odihni pentru a ne auzi gândurile.

Sărbători cu tihnă și lumină!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Dacă vreți să auziți povești cu regine și prințese și nu numai, știu eu un loc: Hyde Park”

%d