machetedidactice.com

Pui Stroganoff de Colchester

O nouă zi superbă am parcurs în regat. Grade multe în atmosferă chiar dacă cerul nu a mai fost tot atât de senin, făcându-și apariția niște nori frumoși dealtfel.

Natura continuă să se fălească cu tot soiul de flori care mai de care mai frumoase. E un privilegiu să le privești și să te bucuri de ele.

Astăzi, mergând din nou în campus, am putut admira o nouă generație de rățuște care erau supravegheate foarte atent de mama lor. Sunt minunate, pur și simplu!

Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc ci despre cum se nasc rețete noi fără să-ți propui asta. Plecând mai repede spre casă, doar eu cu Luca, Răzvan mai având treabă, m-am hotărât să-i fac o surpriză, gătindu-i ceva care știu că-i place și anume pui Stroganoff. Am crezut că am exact ce-mi trebuie, dar odată ajunsă acasă am constatat că lucrurile nu stau chiar așa. Nemaiputând achiziționa ingredientul lipsă, am hotărât să-l schimb și așa am ajuns la ceva care a plăcut foarte mult. Cine face această rețetă știe că este nevoie de un pahar de vin alb, însă eu neavându-l, confundând otețul cu el, necitind eticheta ci doar privind conținutul, am stors câteva mandarine, folosind sucul lor. Și am mai schimbat ceva, în loc de făină de grâu am pus făină de porumb.

Acestea au fost schimbările care au dat naștere unei noi rețete.

Ingredientele Puiului Stroganoff de Colchester sunt:

375 grame piept de pui fără piele

o ceapă mai mare

2 linguri ulei

un pahar de 250 ml de suc de mandarine

2 lingurițe de muștar de Dijon

400 ml smântână sau iaurt (fiind aici, am folosit creme fraiche)

pătrunjel

sare

piper

Modul de preparare este identic cu cel al rețetei originale, dar gustul complet diferit.

Eu nu sunt o împătimită a gătitului, aceasta fiind prima notificare de genul de pe acest blog, dar băieții au fost super încântați și mă gândesc la faptul că preparatul poate fi consumat și de copii, eliminând vinul. Puteți folosi smântână mai puțin grasă, pentru a fi mai sănătos. Nici platingul nu e spectaculos, știu, însă așa stau lucrurile acum.

Nimic nu știrbește din entuziasm, îndemnându-vă să încercați.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Pui Stroganoff de Colchester”

%d