machetedidactice.com

Charlie și fabrica de ciocolată – personaje

Willy Wonka
Wonka este un ciocolatier, poate cel mai faimos personaj al lui Roald Dahl. Extrem de excentric, cu multe calități ciudate, Wonka îi confundă pe majoritatea celor care îl întâlnesc, dar Charlie este fascinat de el. Wonka iubește ghidușiile și greșelile, dar nu poate suferi urâtul și este descris ca fiind plin de viață. În carte, Wonka are ochi de capră, strălucitori și răi, este fantastic, bizar și cum am amintit la început, considerat a fi unul dintre cele mai faimoase personaje ale autorului.

Charlie Bucket
Charlie este personajul principal al cărții „Charlie și fabrica de ciocolată”. Charlie este ultimul care găsește un bilet de Aur. Foarte bun și curajos, dar și extrem de sărac, el locuiește împreună cu mama, tatăl său și cei patru bunici ai lui într-o căsuță dărăpănată. Charlie, fiind sărac, nu primește multă hrană, ceea ce face ca viața pe lângă o fabrică de ciocolată să fie dură. De asemenea, iubește ciocolata. Spre deosebire de ceilalți concurenți care găsesc un bilet de Aur, Charlie este generos și altruist. El este singurul care ar fi pregătit să conducă fabrica. Precum știu cei care au citit cartea, Charlie a căștigat dreptul de a conduce fabrica de ciocolată, dar și de a locui în interiorul ei alături de familia lui.

Augustus Gloop
Gloop este incredibil de lacom și primul copil care a găsit un bilet de Aur. Gloop mănâncă o cantitate extraordinară de ciocolată, atât de mult încât mama lui spune că ar fi fost imposibil pentru el să nu fi găsit în cele din urmă un bilet de Aur. Augustus părăsește fabrica când bea din râul de ciocolată și se prăbușește în el fiind direcționat printr-o țeavă și trimis în camera Fudge.

Veruca Salt
Veruca-i foarte răsfățată. Ea este a doua persoană care a găsit un bilet de aur, și treia care a părăsit fabrica lui Wonka. Verucăi nu-i pasă de ceea ce aparține altora. Ea îi agresează frecvent pe părinți pentru a intra în posesia lucrurilor pe care le dorește pentru ea. În momentul în care bate din picioare pentru că-și dorește să aibă și ea veverițele lui Wonka, ajunge la ghena de gunoi.

Pentru acum atât a fost nevoie, dar sunt convinsă că le vor veni rândul și celorlalți. Însă nu am uitat de acadele, atât de îndrăgitele acadele.

Plăcerea cu care am lucrat aceste machete, care au o dimensiune deloc de neglijat, Wonka are 135 cm, iar restul personajelor 100 cm, nu poate fi explicată. Cu siguranță a fost și energia care a sosit de la doamna cu care am colaborat, și care este una specială, devreme ce totul a ieșit din prima, așa cum mi-am imaginat.

Iar eu sunt fericită, extrem de fericită! Am petrecut câteva zile excepționale într-o lume de vis. Și nu exagerez când afirm asta, zău! Chiar dacă nu am avut Biletul de Aur. 🙂

Lasă un răspuns

%d