machetedidactice.com

Contează și materialele, dar mai mult cea/cel care le folosește

Am intrat într-o lume în care nu credeam că voi zăbovi așa de mult timp. Și când spun așa de mult timp nu mă refer la ceea ce se întâmplă acasă, unde oricum sunt în ecuație de când am copiii, ci de ceea ce fac în „văzul lumii”. Am ieșit din casă la imboldul unor doamne care au văzut ceva în mine și au spus că aș mai putea fi de ajutor și-n afara casei.
Am fost reticentă și am făcut pași mici, foarte mici cu multă reținere și nici acum nu pot spune că am căpătat o dezinvoltură totală în această direcție. Țin mult la părerile mele pentru că s-au format pe întâmplări trăite de mine, dar sunt extrem de receptivă la ceea ce am considerat că mă poate completa în bine. Oamenii pe care i-am întâlnit, mare parte din ei, mi-au îmbogățit bagajul atât cel informațional cât și cel emoțional. Pentru că-mi plac provocările încerc să dau curs la tot soiul de nebuneli care la prima vedere par imposibil de realizat, numai că atâta timp cât lucrezi, înveți și din eșecuri, iar unele dintre ele au niște rezultate spectaculoase.
Credeți-mă, am experimentat și știu ce spun. 😉

De multe ori, dialogurile mele cu doamnele cu care colaborez este susținut, diversificat, în căutarea unor soluții nemaiv și nemaip.
Și le tot spun că ele sunt actrițele principale și machetele meșterite de mine vin să învelească priceperea, abilitățile și cunoștințele lor.
Eu sunt fericită, cu adevărat fericită, că vibrațiile mele pozitive ajung în mâinile copiilor și sunt convinsă că ele se simt, chiar dacă ei nu conștientizează asta.
Am avut ocazia să pregătesc un material pentru o lecție mai specială și ce a ieșit m-a bucurat peste măsură. Am lucrat cu atenție și bucurie și mi-am imaginat cum anume vor folosi cei mici materialele.

Tema a fost „Cele cinci simțuri”.

Materialele necesare:

fișe pentru pipăit diferite texturi

      

Flori pentru cele cinci simțuri

machete fiecare simț în parte

materiale joc Șotronul simțurilor

machetă joc „Plombează dințișorul”

„etichete” pentru centre

cartoline „cele cinci simțuri”

Totul este pregătit, lecția poate să înceapă!

Lasă un răspuns

%d