machetedidactice.com

Advent de 2018 – Ziua 24

Au trecut cele 24 de zile atât de repede că nu am avut timp să ne dezmeticim. O lună decembrie plină cu de toate, dar mai ales așteptări. Fiecare are așteptări diferite, însă toți avem un punct comun: Moș Crăciun.

Ultima întrebare din Calendarul din acest an este:

Christmas is tomorrow! It is all about giving. If you could gift anyone anything, who would you gift, and what would you get them?

Răspunsul s-a referit la Răzvan.

Ultima carte din acest Advent e semnată de Roald Dahl, „Boy”, cel care ne-a prilejuit atât de multe clipe minunate. Chiar astăzi, la prânz, la Protv am văzut BFG, o poveste cum numai acest scriitor poate făuri. Dacă nu ați citit cartea, aveți alternativa filmului.

În cartea Boy avem parte de o poveste despre copilăria tristă și amuzantă, macabră și încântătoare a povestitorului favorit al Marii Britanii, iar aici se vorbește despre o epocă care a dispărut odată cu venirea celui de-al doilea război mondial.

Boy – Poveste a copilăriei a fost publicată în 1984, iar cititorul află despre experiențele autorului la școala din Anglia, paradisul idilic al vacanțelor de vară din Norvegia și frumoasele aduceri aminte despre dulciurile din Llandaff, Țara Galilor.
Inițial, ele au apărut în cartea „Vrăjitoarele” însă editorul lui a considerat că locul lor nu este acolo, așa că le-a eliminat.
Totuși i-a sugerat lui Roald că ar fi bine să le refolosească într-o carte despre propria lui copilărie timpurie. Roald nu a vrut să scrie o autobiografie, dar a crezut că aceasta este o idee foarte bună. Așa cum a spus el în introducerea din Boy: „Aceasta nu este o autobiografie, nu aș scrie niciodată o istorie a mea.” Pe de altă parte, de-a lungul primelor mele zile de școală și puțin după aceea mi s-au întâmplat câteva lucruri pe care nu le-am uitat niciodata.”

Așadar, la un an după „Vrăjitoarele”, a venit Boy, cu poveștile sale despre boazere, țigările de capră și doamna Pratchett.

We all have our moments of brilliance and glory…
Roald Dahl

Să aveți Sărbători binecuvântate cu sănătate și tihnă!

Lasă un răspuns

%d