Așa cum preconizam de ieri, soarele ivit și temperatura ridicată a dezbrăcat toți copacii de hăinuțele de gală pe care le aveau.
Rămâne speranța unor viitoare zăpezi pe care cei de la meteo o tot anunță pentru zilele ce urmează. Ar fi frumos, pentru că la sărbătorile de iarnă e important și decorul, el contribuind în mare măsură la atmosfera creată.
Întrebarea zilei de astăzi a fost accesată mai repede, pentru că așa s-a dorit, iar ea sună așa:
If you could only keep 2 objects, which would they be and why?
Iar răspunsul a venit imediat: o consolă și un pluș, s-a rostit Coconaș, însă el fiind plecat, Caramel a reapărut în peisaj. Cred că l-a pomenit pe Coconaș pentru că zilele trecute m-a întrebat cum cred că este el și dacă acolo unde a ajuns îi e bine. Îmi doresc să-i fie bine și i-am spus că poate păți precum fetița din cartea lui Kate DiCamillo, cea care-și întâlnește prietenul de joacă la maturitate, după o îndelungată despărțire. Dacă nu ați citit poveste până acum, nu o ratați, pentru că este una specială.
Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane de Kate DiCamillo
Cartea de astăzi este una pe care Luca nu a apucat s-o citească așa că, ce prilej mai potrivit pentru a o parcurge. Se numește Povești la gura sobei pentru sărbătorile de iarnă și este apărută la editura Vellant, de acolo de unde am achiziționat multe cărți speciale.
Este o carte în care perioada de iarnă este punctată de niște povești, din diferite țări, repovestite de Caitlin Matthews și ilustrate de Helen Cann.
Cum spuneam, acoperă întreg anotimpul de iarnă, și chiar fură startul, pentru că prima poveste, „Vâslașul Singuratic” este una scoțiană de Halloween.
Poveste pentru prima zăpadă, „Căsuța din pădure” Rusia
Poveste pentru ajunul Crăciunului, „Schnitzle, Schnotzle & Schnootzle„ Austria
Poveste de Anul Nou, „Cantorul copacilor” Rusia
Poveste pentru miezul iernii, „Cei doisprezece frați” Cehia
Poveste pentru a Douasprezecea Noapte, „Babușka” Rusia
Poveste despre reîntoarcerea Soarelui, „Desaga cu căldură” Canada
Poveste pentru venirea primăverii, „Bătrâna Zăpezilor” Scoția
Și uite cum, într-o după-amiază de duminică, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, noi citim povești și ne e bine. Un singur regret am, că printre poveștile din carte nu este și una din România.