machetedidactice.com

Advent de 2018 – Ziua 20

Ziua de astăzi a fost dedicată unui fruct: pitaya alias fructul dragonului.
S-a încercat, savurat, degustat acest fruct și s-a ajuns la concluzia că merită a fi repetată isprava de câte ori se poate.

Întrebarea zilei:

If you could talk to anyone famous right now, who would it be and what would you tell them?

J.K. Rowling și actorul care l-a interpretat pe Harry Potter, pentru că nu s-a putut hotărî.

Elementele chimice in viata omului o carte care i-a stârnit curiozitatea.

Volumul este o mică enciclopedie despre rolul elementelor chimice în viața omului. Organismul uman este un neobișnuit laborator chimic. Neobișnuit, deoarece e un laborator viu, compus din toate elementele minerale, sub formă organică. Prezența în exces a unora dintre aceste elemente sau lipsa altora se reflectă imediat asupra sănătății omului. Cartea ne inițiază în aceste taine ale corpului și ne propune cele mai eficiente soluții pentru menținerea unui echilibru chimic perfect. Lucrarea este scrisă într-un ritm antrenant, care cucerește cititorul de la primele pagini. Caracteristicile pur științifice alternează cu un șir de amănunte curioase legate de proprietățile și răspândirea elementelor chimice.
Știați că organismul feminin conține de cinci-șase ori mai mult aur decât cel masculin? Că unele plante, cum ar fi porumbul și coada-calului, sunt campionii lumii vegetale dacă ne raportăm la cantitatea de aur depozitată în ele? Că aurul exercită o acțiune benefică asupra digestiei? Se crede că obiectele de aur, purtate la piept, ajuta la tratarea bolilor de inimă, la depășirea fricii. (editura arc)

  

 

Știați că…?

În intestinul animalelor deseori se formează o piatră numită „bezoar”. De-a lungul veacurilor, ea a fost utilizată împotriva intoxicațiilor, în special a celor cu arsen. Piatra se purta ca un medalion sau inel ori se înghițea împreună cu apa. O astfel de piatră avea și Elisabeta I, regina Angliei. Experiențele americane moderneau confirmat veridicitatea afirmațiilor de mai sus.

Lasă un răspuns

%d