machetedidactice.com

Advent de 2018 – Ziua 15

O zi tristă, pentru că așa au fost rânduite lucrurile să fie. O zi în care mi-a fost dor de tata mai mult și mai complicat de gestionat.
O zi cu ninsoare și cer plumburiu, cu lume și lumânări, cu frumoase aduceri aminte.
O zi în care, la fel ca la multe din zilele acestui advent, nu voi spune răspunsul la întrebarea din găletușă, pentru că e bine să rămână aici.

What bothered you the most about your teachers at school and why?

Cartea de astăzi îmi va merge și mie la suflet, cu siguranță, pentru că am apucat să citesc din ea și te prinde. O poveste despre o fetiță rămasă orfană, ori ăsta nu-i un subiect de ratat mai ales că povestea e de acum mai bine de 100 de ani. Sunt speciale aceste scrieri, au ceva inconfundabil, pe care aș fi dorit să-l fi trăit însă nu știu dacă m-aș și fi descurcat.

  

The Secret Garden, novel for children written by American author Frances Hodgson Burnett and published in book form in 1911 (having previously been serialized in The American Magazine). The pastoral story of self-healing became a classic of children’s literature and is considered to be among Burnett’s best work.

The novel centres on Mary Lennox, who is living in India with her wealthy British family. She is a selfish and disagreeable 10-year-old girl who has been spoiled by her servants and neglected by her unloving parents. When a cholera epidemic kills her parents and the servants, Mary is orphaned.(sursa: britannica.com)

Vine vacanța, ce avem de făcut?!

Lasă un răspuns

%d