machetedidactice.com

Oameni și țurțuri

Zăpada și frigul a adus în urbea noastră niște musafiri ascuțiți. Sunt drăguți și privindu-i, gândul îți fuge la Țepeș. Ar trebui să reînvie că a lăsat ceva neterminat.

La cum se prezintă vremea acum, temperatură urcând în termometre și fulgii de zăpadă transformându-se în picături de ploaie, nu vor mai sta mult acolo, și poate e mai bine că nu se știe cine nu are noroc și se pricopsește cu vreunul în moalele capului, ori asta nu-i de dorit.

Dar gândul mi-a rămas tot la oamenii de zăpadă pe care i-am „construit” când zăpada era mare și permitea acest lucru. Și mi-s dragi de nu mai pot!

   

Știați că… În Marea Britanie, omul de zăpadă a devenit popular în epoca victoriană (perioada domniei reginei Victoria, 1837-1901). Au rămas de atunci, mărturie a acestui fapt, picturi, afişe publicitare, dar mai ales cărţi poştale cu oameni de zăpadă.

La începutul anilor 1900, omul de zăpadă a apărut în câteva filme mute, iar din 1950 încoace cântăm despre el în fiecare decembrie. „Colindul Frosty The Snowman”, înregistrat în SUA la mijlocul secolului trecut, a devenit hit instantaneu şi continuă să fie şi azi, după atâția de ani, una dintre cele mai îndrăgite melodii de Crăciun.

Lasă un răspuns

%d