machetedidactice.com

Învățăm prin joc

Afară este o atmosferă minunată! A nins destul de mult, natura alegând să se primenească pentru marea sărbătoare de la 1 Decembrie. O văd ca un ajutor în a mai curăța, dacă nu astupa, încrâncenarea și tensiunea care este acum prezentă în rândul nației române. Nu e prima dată când este greu, dar acum fiind în mijlocul evenimentelor percepi cu adevărat ce și cum se petrece.

În demersul meu de a căuta tot soiul de activități prin care cei mici să învețe jucându-se, am găsit ca fiind inspirat să propun Voiniceilor un joc de mișcare la capătul căruia, în fața lor, să se desfășoare în toată splendoarea un puzzle cu tema Centenarului. Imaginile le am de la twinkl, minunatul site unde se găsesc propuneri și materiale care pot facilita crearea de momente pline de frumos și învățătură. Mulțumesc, încă o dată, twinkl!

Am printat, laminat și decupat sub formă de piese de puzzle pentru a putea juca jocul alături de copii. E mai ușor atunci când hârtia este laminată, piesele puzzle-ului îmbinându-se frumos.

Am explicat celor mici regulile jocului și anume: cele două echipe, prin membrii ei, trebuie să ducă piesele de puzzle la masa din capătul traseului, asta după ce înconjoară jaloanele aflate pe traseu, până acolo. După ce duc piesele, se opresc pentru a le asambla, în vederea formării imaginii. Ca totul să fie clar, am reconstituit, ambele imagini, în fața lor.

Puzzle-urile nu erau ușoare, cele 18 pise componente ale fiecăruia cerând o atenție sporită din partea copiilor. Dar ei au reușit!

 

Am jucat mai multe runde, schimbând imaginile, asta pentru că un puzzle a fost considerat a fi mai ușor. 🙂

După ce s-a terminat, cele două imagini, foarte frumoase, au întregit tabloul ultimilor două săptămâni, timp în care numai despre asta am vorbit.

La mulți ani, România!

Lasă un răspuns

%d