machetedidactice.com

Scurte povești cu literele alfabetului

În fiecare dimineață trec pe lângă un chioșc de difuzare a presei iar doamna de acolo, care mi-e prietenă, e binevoitoare și-mi arată tot ceea ce primește nou.
De aici am luat multe colecții pentru băieți și tot de aici am răspândit cele mai noi informații în materie de cărți pentru copii, evident, cele care apar și sunt distribuite în asemenea locuri.

Pentru că puține sunt zilele în care nu-l vizitez, îmi dau seama imediat ce a apărut nou și dacă consider că poate fi de ajutor chiar și numai unui copil ori părinte, dau de știre.
Bunăoară, astăzi am găsit acolo primele 9 cărți apărute la editura DPH, apărute în colecția Scurte povesti cu literele alfabetului.
Am primit acceptul de a deschide una, pentru că punga în care este pusă permite acest lucru, iar ceea ce am văzut în interior m-a bucurat.
O carte cu copertă necartonată (dar există și varianta cartonată), lucioasă, destul de trainică, foile din interior fiind groase, albe și cu ilustrații frumoase.

În interior există niște fișe detașabile, pe care cel mic poate să le completeze și coloreze.

 

Urmează povestea, textul fiind scris cu litere de tipar, iar litera despre care se face vorbire, în acest caz litera C, este de altă culoare, verde, precum personajul principal, cameleonul Ciro.

La finalul poveștii, copilul găsește câteva cuvinte în care este evidențiată litera despre care se face vorbire.

Deasemenea, există o secțiune, „Observă și joacă-te”, activitatea de colorare fiind pe primul plan.

Cum spuneam, sunt apărute 26 de titluri pe care le puteți vedea în imaginea de mai jos.

După cum se prezintă, sunt potrivite pentru copiii de la Clasa Pregătitoare și Clasa a-I-a și reprezintă o modalitate de a-i atrage în tainele cititului. Prețul variază, în funcție de locul de unde le achiziționați și de felul copertelor. La chioșc, ele costă 14.99 lei, un exemplar, dar le-am văzut și cu ofertă de 10.20 lei, 14.04 lei, 18.27 lei, cel mai ridicat preț fiind de 26 lei.
Doamna de la chioșc mi-a spus că sunt foarte puțini care dau atâția bani pe o cărticică, ce să mai vorbim de o colecție de 26 de exemplare. În schimb, e bătaie la seria Povești din colecția de aur Disney- Hachette, acolo unde sunt 100 de numere, fiecare la prețul de 13.90 lei.
Dar gusturile nu se discută așa că, fiecare cumpără ce crede de cuviință. De-ar cumpăra măcar o variantă, că nu de puține ori am văzut copii care atunci când întind mâna după o carte, cel care-l însoțește, îl lovește și-l smulge de acolo, copilul începând a plânge. Și dacă intervii, să te ții!

Spor la citit și la desenat!

Lasă un răspuns

%d