Geografia de clasa a VII-a a început cu continentul asiatic, asta după ce a fost evaluarea inițială, cea despre care nu merită să pomenesc. Ea s-a desfășurat în condițiile care nu erau necunoscute, dar pe care doream a nu le mai experimenta. Alegerea este a celui de la catedră nu a celor care stau în bănci și nici a părinților.
Din prima lecție a început călătoria pe continentul asiatic, unul plin de mistere ce așteaptă a fi descoperite.
Într-o oră cele predate au fost limitate, cum e și normal, dar a deschis o ușă care pentru noi, era deja fără cheie, mai trecând pragul acestor meleaguri.
Am apelat la două atlase extrem de bune, tipărite într-un format atractiv pentru copii, cu ilustrații clare.
Cel de la Editura Aquila 93 este unul apărut în anul 1997 și cuprinde continentele cu date generale, dar și detalii despre cele mai importante țări ale lor.
Atunci când sunt detaliate țările, elevul găsește informații statistice și simbolurile naționale.
Sunt noțiuni despre Rusia, Asia centrală, Orientul Mijlociu și Peninsula Arabiei, India, Bangladesh și Pakistan.
Aflăm noțiuni despre Asia de Sud-Est, Indonezia, China și Mongolia, Hong-Kong și Macao.
Sunt invitați, deasemenea, să „calce” pe tărâmul japonez, cel care este fascinant pentru orice pământean, să nu mai pomenesc de europeni.
Al doilea atlas folosit este cel cu globul rotitor, apărut la editura Teora iar aici a avut posibilitatea să caute pe glob după niște repere date, longitudine și latitudine, să răspundă la anumite întrebări și să caute pe hartă.
Deoarece globul este mititel, a folosit o lupă pentru a găsi meridianele și a identifica țările, mările ori fluviile despre care se făcea vorbire în text.
Am atașat paginile care fac vorbire despre continentul asiatic pentru a vedea ce frumos sunt structurate și ce atractiv e de lucrat cu el. Sunt câteva rubrici pe care le găsiți la fiecare destinație, iar ele se numesc:
Rotiți globul și găsiți…
Date statistice
Știați că…?
Aștept să continuăm incursiunea pentru că știu că va fi foarte frumos. Dacă nu ne facem noi existența frumoasă, după putință și pricepere, cine să ne-o facă? Spor la învățat!
2 gânduri despre “Asia în „dialog” cu un școlărel de clasa a VII-a”
Mmmmm Mi-e dor de Asia de anul trecut.
Acum ne luptam cu Carpatii nostri cei nazdravani si cu cei ce i-au impartitin in ramuri si grupe… „de parca nu sunt toti la fel” .Parca era mai frumos sa calatorim prin Asia!
https://online.seterra.com/ro/vgp/3167 daca va trebui sa invete sa identifice statele si capitalele acestora.
Noua ne-a folosit pt teste.
Mulțumesc de comentariu, dar și de link-ul ajutător. E bine când reușim să mai reparăm din ce strică alții fie că o fac din neștiință, fie din dezinteres.
Dacă nu înțelegem noi, adulții, ce să mai spună copiii?