machetedidactice.com

„Let’s Do It!” de Fălticeni

Păi se putea altfel?
Evident că nu!

Am început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să curețe România într-o singură zi. Pe parcursul unui an de pregătire, această idee ne-a însufleţit şi ne-a dat bucurie și puterea să continuăm. România a fost cea de-a 4 ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

Pe 25 septembrie 2010, peste 200 000 de români au ieşit să facă curăţenie, participând la cea mai mare acţiune de voluntariat organizată vreodată în România. A fost un moment extraordinar pentru ţara noastră, în care am arătat că lucrurile pozitive, de amploare, sunt posibile şi aici, atunci când românii se unesc pentru o cauză comună. Au urmat alţi 3 ani de Curăţenie Naţională, în 2011 (300 000 de voluntari), 2012 (180 000 de voluntari) şi 2013 (200 000 de voluntari). În 2016 am făcut curățenie din nou, iar 200.000 au răspuns pozitiv chemării noastre.

În total, am reuşit să implicăm în cele 5 acţiuni peste 1.400.000 de voluntari, transformând “Let`s Do It, Romania!” în cea mai mare mişcare socială din România. În perioada 2010-2017, voluntarii au reuşit să strângă peste 2.427.000 de saci de deşeuri, reprezentând 25.000 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 9.900.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 700.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.500 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România. (sursa: letsdoitromania.ro)

Mă bucură faptul că și Luca a dorit să participe, oferindu-se voluntar alături de alți câțiva colegi de-ai lui, supravegheați de doamna dirigintă, profesor Dana Crăciun.

La ora 9 și ceva eram în drum spre școală, acolo unde s-a stabilit punctul de întâlnire. Am observat multe cadre didactice și copii, dar nu așa numeroși.

După ce s-au adunat, clasa lor a plecat la Nada Florilor, un loc în care din această vară funcționează un parc de agrement denumit Parcul de aventură care este situat lângă Baza de agrement „Nada Florilor”, în apropierea iazului Șomuzului, acolo unde turiștii au motive să vină pentru a se relaxa.

Amplasat într-o oază de liniște, parcul a devenit noua atracție turistică pentru cei care vor să facă mișcare în aer liber.


(sursa foto: cronicadefalticeni.ro)

Numai că pe lângă mișcare, turiștii mai fac și mizerie, asta pentru că nu toți dintre noi știm să respectăm și protejăm natura. De altfel, nu știu să fie colț din țara asta, că-i la câmpie ori în vârf de munte unde să nu te împiedici de tot soiul de mizerii, de la celebrele plase de plastic, la doze de aluminiu, peturi de plastic, gunoaie menajere.

Aș fi mers și eu, cu bucurie, dar am dorit a-i lăsa copilului libertate totală, pentru a participa alături de colegii lui la acest exercițiu atât de important. E păcat că din clasă au venit mai puțin de zece copii. Deprinderile sănătoase se dobândesc la vârste fragede!

Felicitări doamnei dirigintă pentru că a participat alături de elevii săi la această acțiune! E așa de important exemplul personal! Alături de ea trebuie să se regăsească și părinții, pentru că numai împreună putem curăța natura asta de vis în care trăim.

Lasă un răspuns

%d