machetedidactice.com

„Pe cuvânt de șoricel” de James Patterson și Chris Grabenstein

Ultima carte citită în vacanța de vară ce tocmai s-a încheiat a fost una care ne-a mers la suflet, pentru că povestea e în așa fel concepută. Pare a fi o lectură pentru copii mici, dar mesajul transmis nu poate fi prea bine înțeles de ei. Pentru că aici avem parte de un super șoricel care posedă cunoștințe așa de vaste, mai ceva ca un școlărel de clasa a VII-a.

Născut și crescut într-un laborator, șoricelul Isaia are blană azurie, vorbește foarte bine, poate citi, dar și scrie. Când el și cei 96 frați ai săi scapă din laborator, Isaia este singurul care reușește să rămână neprins. Ajunge în „casa” unei familii de șoricei extrem de numeroase care se află în pivnița familiei Brophy, cel pe care șoricelul îl recunoaște mai târziu ca fiind îngrijitorul de la laboratorul de cercetare. Datorită abilităților pe care le posedă, Isaia devine un membru valoros al familiei, reușind să-l înfrunte pe Lucifer,

pisica familiei și salvând un șoarece prins într-o capcană, nici mai mult nici mai puțin decât cu ajutorul unei pârghii.

Isaia își recunoaște propriile abilități, curajul și valoare de sine, el încurajând pe alții, ca Mikayla, o șoricică cu propriul său talent nerecunoscut de către semenii ei.

Prietenia lui Isaia cu o fată pe nume Hailey (care suferă de albinism) vine să întregească  tema romanului, aceea de a celebra individualitatea și credința în sine.

Desenele detaliate ale lui Sutphin se îmbină perfect cu această poveste dulce și vin să o completeze.

Părinții trebuie să știe că „Pe cuvânt de șoricel”, este o poveste fantastică distractivă, presărată din plin cu mesaje pozitive. Povestea oferă o mulțime de momente pentru a-și înveseli cititorii. Există mai mult decât un pic de știință și istorie de-a lungul ei, și are un mesaj puternic despre cum trebuie să ne concentram asupra abilităților pe care le avem și cum să nu ținem cont despre cei care ne fac să ne îndoim de ele.

Adulții din poveste sunt implicați în cercetarea pe animale, iar acesta constituie un prilej minunat de a aduce în discuție acest subiect. Și este ce se vorbi pe marginea lui.

Am găsit și un quiz pe care Luca l-a completat dintr-o suflare. Dacă doriți, îl găsiți aici.

Vă invităm să citiți o poveste despre un șoarece minuscul cu o inimă mare. Sperăm să vă placă. 🙂

Lasă un răspuns

%d