machetedidactice.com

Acum e nevoie, mai mult ca oricând, să gândim ECO

Apele venite din munţi în urma ploilor din ultimele zile au adus în aşa-numita Mare a Bicazului tone de pet-uri şi alte resturi.

Ecologiştii vorbesc despre un dezastru ecologic, iar autorităţile de mediu caută vinovaţi pentru această situaţie.

Imaginile filmate de turişti în zona lacului Izvorul Muntelui stârnesc revoltă. Luciul apei este acoperit de mii de pet-uri, dar şi de alte gunoaie aduse, cel mai probabil, de viiturile care s-au format pe munte.

Turist: „Situaţia e foarte rea. Din cauza oamenilor, ei lasă în urmă.”

Turistă: „Oameni fără bun simţ. Oameni care nu se gândesc ce lasă în urmă.”

Unii specialişti vorbesc despre un dezastru ecologic în Marea Bicazului. La fel de adevărat este şi că cei responsabili au făcut prea puţin ca să cureţe lacul. Îngrijoraţi de situaţie, câţiva ecologişti încearcă să schimbe lucrurile şi au început să strângă singuri resturile.(sursa: stirileprotv)

Iată cum arată o plajă din Republica Dominicană.

Cuvântul poluare vine din latină ȘI vrea să desemneze o acțiune prin care omul își degradează propriul său mediu de viață. Marea majoritate a definițiilor ce i s-au atribuit noțiunii de poluare, subliniază raportul dintre dreptul mediului și comportamentul uman. Potrivit consiliului O.C.D.E.(1974), poluarea este introducerea de către om, direct sau indirect, de substanțe ori de energie în mediu, care antrenează consecințe prejudiciabile, de natură să puna în pericol sau al organismelor vii și aduce daune bunurilor materiale.

Deteriorarea mediului, desemnează alterare caracteristicilor sănătatea umană, a vătăma resursele biologice și ecosistemele, a aduce atingeri agrementelor, ori a împiedica alte utilizări legitime ale mediului.

Trebuie să intervenim pentru a salva mediul în care trăim, iar acest lucru este posibil doar cu ajutorul educației. Fiecare, în familia lui, trebuie să învețe cum anume se poate face acest lucru.

Hai că putem!

Lasă un răspuns

%d