machetedidactice.com

Albinuțele și plăcerea de a lucra cu ele

Printre două partide de ploaie, ori chiar mai multe, nu ratez nici o ocazie de a vedea albinele la lucru. Nu trebuie decât să le privești pentru a le aprecia și mai mult determinarea, hărnicia, truda.

Am vorbit despre albine și lumea lor de câte ori a fost cazul și nu pot nega faptul că am și căutat ocazii. Protagonistele dintr-un stup sunt atât de ofertante în a le lucra și a le folosi ca material provocator de curiozități, încât veți vedea cum nici un copil nu rezistă tentației. A fost și cazul nostru, veți vedea. 🙂

Mă întrebam în video-ul de mai sus dacă există miere de lavandă și iată că am găsit răspunsul.

Mierea de lavanda este una dintre cele mai apreciate soiuri de miere din lume și este considerată ca fiind cea mai gustoasă și aromată dintre toate. Calitatea sa este net superioară multor alte tipuri, având o concentrație de polen mai redusă, aproximativ 15-20%, un Ph mai scăzut și o aciditate mai mare. Pe lângă aceste aspecte, mierea de lavanda oferă o serie de beneficii întregului organism.

Măști de față cu miere
Relaxează și revitalizează
Această miere poartă cu sine proprietățile lavandei, are rol relaxant și revitalizant pentru întreg organismul, și devine, implicit, un remediu excelent contra insomniilor, a oboselii cronice, dar și împotriva epuizării fizice și psihice.

Remediu antiseptic și calmant
Conținutul mare de enzime din mierea de lavandă îi oferă remarcabile proprietăți antiseptice, iar zahărul cuprins absoarbe apa eficient, fiind astfel un remediu natural contra infecțiilor bacteriene. Se aplică direct pe rana și se lasă să acționeze. Aceasta va calma zona și va ajuta la vindecarea rapidă a rănii.

Proprietăți antifungice și antivirale
Rășinurile din plante, cele care dau valoare propolisului, se găsesc, deși în cantități mai mici, și în mierea de lavandă, astfel încât aceasta devine un zid contra fungilor, ciupercilor sau virusurilor. Se recomandaă administrarea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, a unei lingurițe sau două de miere de lavandă. Țineți cont că mierea încălzită sau dizolvată în ceai fierbinte își pierde aceste proprietăți.
Mai multe detalii veți citit aici , de unde am luat și fotografia.

Iată că începutul acesta de vacanță m-a găsit și în compania albinelor, pe care le meșteresc cu infinită plăcere. Au fost necesare niște machete cu care să lucreze o doamnă alături de copii, acolo unde vacanța e percepută în mod diferit.

Prima reprezintă un stup sălbatic, iar el a trebuit pus pe un postament. Deasupra, am confecționat un fagure, care trebuia să cuprindă 18 orificii, deci am făcut de așa natură să mă încadrez cu el pe stup.

Am păstrat și capacele pentru a se putea utiliza la mai multe activități.

În ele ar fi trebuit să pictez niște albinuțe dar și etapele ciclului de viață al albinei. Tot așa, pentru mai multe întrebuințări, am optat să printez/laminez/decupez cartolinele necesare, ele urmând a fi atașate de stup cu ajutorul unor ace.

De câte ori confecționez un material cu care vor lucra copiii, îmi pare rău că nu pot fi acolo să particip și eu la joaca lor. Gândurile mele bune răzbat din munca mea, nu știu de ce sunt convinsă. Sper să se simtă și acolo.

Lasă un răspuns

%d