machetedidactice.com

Întrebări care-și găsesc cu greu răspuns

Astăzi am vrut să trimit un colet și pentru că destinatarul a indicat o firmă preferată am dorit să respect această cerință.
Am ajuns la firma respectivă, cu colet cu tot, evident, iar acolo am solicitat să-mi preia cineva coletul. A venit o doamnă, cu o alură severă, într-o mână cu o ruletă și în alta cu un calculator și a măsurat coletul. Am întrebat-o dacă nu-l cântărește și a spus că după ce-l măsoară.
A terminat măsurătoarea și calculul și mi-a comunicat că plata va trebui făcută pentru 27 de kg, atât ieșindu-i la calcul.
Am rugat-o să-l cântărească și acolo a ieșit puțin peste un kilogram.
Întrebarea mea, firească, a fost cum să plătesc așa o greutate, atâta vreme cât ea nu exista? Replica a venit prompt, asigurându-mă că nu ea a făcut regulile.
Buuun. Eu înțeleg că pachetul meu având dimensiunile de 100x97x17 cm părea a fi foarte greu, dar asta nu înseamnă că și era, ceea ce m-a determinat să refuz a-l trimite.
Vin și vă întreb, pentru a mă lămuri: cum se procedează în astfel de cazuri? Cum pot plăti o greutate care nu există? Nu ar trebui făcut un raport între greutate și volum?
Cel care aduce un colet de 27 de kg, dar puse într-o cutiuță mică, tot atât plătește? Nu pricep și pace. 🙁

(sursa foto: http://www.coast-repro.com/sd.html)

P.S. Mă tot întreabă lumea de ce nu trimit coletele cu Poșta Română. Motive ar fi mai multe, și de câte ori spun că data viitoare îl voi trimite, se întâmplă să primesc de la alții, iar ele să arate așa. Și e vorba de plicuri, dar dacă ar fi vorba de colete atât de fragile?

Lasă un răspuns

Un gând despre “Întrebări care-și găsesc cu greu răspuns”

%d