machetedidactice.com

Regulile grupei Floricelelor

Cum toată lumea, dar toată lumea, ar trebui să respecte niște reguli, pentru că doar așa funcționează o societate civilizată, și la grupa Floricelelor copiii trebuie să le învețe. Doamna lor educatoare a dorit a le afișa iar eu am confecționat unele mai atrăgătoare (cel puțin așa le văd eu).

De ce este eronat a învăța copilul, din fragedă pruncie, a fi respectuos? Acum e drept că nesimțirea e la mare căutare pentru că educația se tot șubrezește, rezultatul celor 28 de ani de experimente arătându-și roadele.

De ce este greșit a spune unui copil cum anume se mănâncă frumos? De câte ori nu ați văzut la restaurante ori terase copii care se comportă ca niște sălbatici pentru că părinții lor consideră că acum sunt alte vremuri, toată lumea face ce vrea? E libertate frate și după ultimele indicații ale unora care se ocupă de parenting, trebuie să intervii cât mai puțin spre deloc.

Tot în acest set de reguli se regăsește și cea care îndrumă copiii să lase curățenie la locul de joacă după ce au terminat de jucat, evident. 🙂 În condițiile în care sunt grupe cu câte 28-30 de copii, când mai are doamna educatoare timp să adune după fiecare? Se știe, infirmiere care să ajute nu prea mai sunt.

Vorbim pe tonul potrivit, iată! încă una din reguli. La câți copii au văzut țipând în magazine, parcuri, străzi, peste tot – ce mai – ai senzația că e o problemă cu auzul de e nevoie de atâția decibeli.
Atitudinea părinților?
Inexistentă, pentru că ei au dopuri în urechi și nu aud așa ceva.

Suntem atenți la activități și lucrăm cu atenție cu cărțile și caietele e ceva ce nu poate fi aplicat timp îndelungat, dar din aproape în aproape rezultatele se pot obține. Trebuie insistat, zi de zi, și repetat de sute de ori dacă așa este necesar.

Așadar, haideți să punem cu toții umărul și să însănătoșim societatea în care trăim. Și trebuie început de la grădiniță, cu toată seriozitatea și determinarea de care suntem capabili. Pe lângă educatori și învățători, părinții au un rol extrem de mare, mult mai important ca al lor, pentru că un preșcolar stă mai mult acasă, nu la grădiniță ori școală, chiar dacă lumea percepe eronat acest lucru punând în cârca educatorului/învățătorului tot ce ține de educație.

Lasă un răspuns

%d