machetedidactice.com

Despre oameni cu care trebuie să te întâlnești

Vă plac oamenii?
Căutați compania lor?
Ați avut bucuria de a vă întâlni cu oameni de la care ați simțit că vine către voi o energie bună, curată, pozitivă?
Aici mă refer la oameni noi, nu cunoscuți, ci aceia pe care soarta vi i-a scos în cale.
Eu am avut parte, de mai multe ori, de asemenea întâlniri și mă consider o norocoasă.
Machetele mele înlesnesc tot soiul de întâlniri iar de la unele din ele îmi trag energia de care am nevoie să merg mai departe. Sunt momente în care oboseala, vremea, vârsta (pfai! cum sună asta) mă fac să mă simt stoarsă de vlagă și atunci apare câte un așa om în fața mea. Din prima îmi vine să-l îmbrățișez, ceea ce de multe ori o și fac, pentru că atitudinea interlocutorului meu îmi spune că pot face acest gest.
Viața asta cotidiană te supune la așa încercări că de multe ori, la final de zi, ești stors ca o lămâie fără a muta neaparat munții din loc. Gândurile și planurile de a merge mai departe, de a găsi soluții la tot soiul de probleme unele mai bizare ca altele epuizează nivelul energetic până la o limită greu suportabilă. Noroc că vine noaptea și ne odihnim așa reușind a o lua de la capăt în ziua următoare.
E din ce în ce mai greu să faci față tuturor provocărilor pentru că cei din fruntea țării sunt niște exemplare incapabile de a-și gestiona propriile treburi, nemaivorbind de cele ale unei țări. Dacă aș fi puțin mai tânără, aș pleca, pentru ca fiul meu cel mic să aibă parte de un climat mai așezat, nu spectaculos, dar pentru că am ratat startul tot ce-mi rămâne este să-mi fac existența cât mai plăcută aici unde trăiesc.
Și am parte de momente frumoase, nu mă pot plânge, de care mă agăț cu toată puterea pe care o mai am.

Apropierea primăverii a făcut posibilă întâlnirea cu oameni pansament. Pot mărturisi, cu mâna pe inimă, că mult bine au adus în viața mea. Îmi doresc ca și ele să fi simțit la fel din partea-mi, pentru că ăsta este adevărul.
Le mulțumesc pentru seriozitate și imbold.

Iar dacă-i vorba de primăvară, atunci e vorba de flori, albine, renaștere.

Lasă un răspuns

%d