machetedidactice.com

Poate face un îngeraș prezența? Daaa, și încă cum!

În peregrinările mele am întâlnit o doamnă care are o grupă de prichindei. Pentru grupa ei a ales o denumire foarte frumoasă: Grupa Îngerașilor
Am mai confecționat îngerași, nu de multe ori, dar atunci când am făcut-o am avut un sentiment aparte.
Iată explicația pe care o găsim în dicționarul explicativ al limbii române.

Î́NGER, îngeri, s. m. (În creștinism, mozaism și islam) Ființă spirituală creată de Dumnezeu, înzestrată cu calități excepționale (de bunătate, de frumusețe), considerată ca slujitor și mesager al divinității, mediator între acesta și oameni. ◊ Înger păzitor = persoană care veghează asupra cuiva, care are grijă de sănătatea cuiva. ◊ Expr. Tare de înger = care nu se lasă ușor intimidat sau înduioșat; curajos, rezistent. Slab de înger = care cedează, se descurajează ușor, lipsit de voință; fricos, timid. ♦ Epitet dezmierdător dat unei persoane. – Lat. angelus.

Se spune că fiecare dintre noi are un înger păzitor care îl veghează. În cazul multora, el a intervenit radical ajutându-i să continue viața pe acest pământ. Nu știu dacă e adevărat sută la sută, dar știu că așa umblă vorba.

M-am gândit ce anume să asociez îngerașului și așa mi-a venit ideea cu steluțele. Pentru a crea o punte de legătură între ele, am pus îngerașului în mânuțe un borcănaș plin cu stele iar pentru prezență și absență am confecționat două stele. Una mai mare, zâmbăreață, acolo unde se vor pune copiii prezenți, una mai mică, tristă, unde vor fi afișați copiii absenți.

Pentru că spațiul nu permite afișarea mai multor elemente, am optat ca paletele emoțiilor să stea într-un buzunar pe care l-am atașat îngerașului. Poate ar fi mai bine dacă l-aș denumi șorțuleț. 🙂

Eticheta este pusă acolo doar informativ, ea urmând a fi schimbată cu una potrivită ca măsură.

Tot acolo, în acest ansamblu, am poziționat și steluțe pe care să fie afișate regulile grupei. Se văd foarte frumos și întregesc tabloul.

Așa arată reprezentarea prezenței dar și a regulilor din grupa Îngerașilor. Nu știu dacă vă puteți imagina ce lumină au adus și ce bucuroși au fost copiii.

Lasă un răspuns

%d