machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua cu numărul 22

În ciuda faptului că trecem printr-o perioadă foarte încărcată, pe mai multe planuri, la care se adaugă o viroză nenorocită ce m-a prins mai întâi pe mine, apoi pe Răzvan pentru ca din seara asta să ni se alăture și Luca, cartolina și cartea zilei nu pot lipsi. Viroza de care pomeneam a debutat cu o durere crâncenă de gât, acolo unde am crezut că și-a făcut cuib o familie de arici, a continuat cu o laringită babană condimentată cu niște secreții nazale ce au dat gata câteva role de servețele, pentru ca acum, o tuse seacă să nu mă lase să dorm deloc.
La Răzvan nu a lipsit somnul, el reușind să doarmă nici mai mult nici mai puțin de treisprezece ore, trezindu-se astăzi la orele 17:00. Mi-aș dori și eu o așa partidă de somn, zău! Am făcut un „cor” al cohăitorilor condimentat de lungi acorduri de trompetă. Groaznic!
Dar prioritatea mea e acum Luca, pentru care îmi fac ceva griji, el fiind mai mic. Am fost astăzi la medicul de familie care mi-a spus ce și cum să procedez în continuare. Îi mulțumesc pentru tot și dumneaiei știe că o iubim toți, pentru că merită cu prisosință!

Între două partide de tuse, cartolina și-a dezvăluit întrebările.

Unghere și cotloane este descoperirea literară a zilei. Apărută la Storia, acest roman polițist amuzant și emoționant – o combinație între Charlie și fabrica de ciocolată și jocul Clue – urmărește aventurile prin care trec șase copii întrun conac plin de mistere și poate chiar și de bani. Blânda și timida Tabitha Crum, fiica unor părinți neglijenți, nu are niciun prieten pe lume cu excepția șoricelului Pemberley pe care îl iubește nespus. Într-o zi, primește una dintre cele șase invitații la moșia de la țară al înstăritei Contese Camilla DeMoss și din acel moment viața ei se schimbă .

Ascultați și mesajul autoarei, adresatat cititorilor din România. Mie una, mi-a mers la suflet.

Sănătate multă!

Lasă un răspuns

%d