machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua cu numărul 21

O zi aglomerată și plină de neprevăzut. Cartolina s-a citit târziu, la ceas de seară.

Cartea zilei este una specială pentru că în ea se află și un DVD.

Crăciunul de Mihail Aldașin, apărută la Editura Frontiera, este una din cele mai frumoase cărți de Crăciun venite din școala de ilustrație rusească.

Povestea nașterii lui Hristos este spusă cu firescul și inocența specifice copiilor, integrând minunea în viața de zi cu zi și descoperind prelungirile ei în cele mai neașteptate colțuri ale lumii. Desenele sunt naive și fragile, ca ale unor copii, dar poartă și aerul fermecat al unei altei lumi, mai bogate, în care cele nevăzute își dau mâna cu cele văzute.
Cartea se bazează pe animația „Crăciunul”, aflată pe DVD-ul atașat cărții. Animația a primit numeroase premii la festivalele de film și animație din Europa și Rusia, fiind considerată capodopera lui Mihail Aldașin.


Mihail Aldașin
 s-a născut în 1958 în fosta URSS. A lucrat în studiourile de animație Soyuzmultfilm (celebrul studio de animație sovietic, unde a fost creat, printre altele și filmul Maria, Mirabela) și Pilot. Este scenarist, pictor și unul dintre cei mai talentați regizori de animație din Rusia contemporană.

Lasă un răspuns

%d